Videóval

2024.05.17. 11:11

Videót készítettek a vízimentők a gyerekeknek

Óvodásoknak és iskolásoknak készített kisfilmeket a Vízimentésért Alapítvány azért, hogy a gyerekek (és a felnőttek is) megtanulják, mire kell figyelni a vízparton a biztonságuk érdekében.

Góz Lilla

Fotó: NEMETH_LEVENTE

A strandokon a legnagyobb veszély a gyermekeket fenyegeti. Ezért nem elég, ha a szülő felügyeli őket, hanem már óvodás korban fontos nekik elmagyarázni, hogy hogyan kell vigyázni magukra. Hasonló kisfilmek magyarul nem elérhetőek, ezért vállalkozott az elkészítésükre a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Alapítványa. A sorozatban eddig öt rövid videó és egy rajzfilm készült el, melyet bárki megnézhet a Youtube-on.

A rövid videók alkalmasak arra, hogy óvodai, iskolai foglalkozás keretében beszélgessenek a pedagógusok a gyerekekkel a biztonságos strandolásról, a vizek veszélyeiről. Ennek nagy jelentősége lehet a hamarosan kezdődő strandszezon előtt, hiszen sajnos az a tapasztalatuk, hogy sok esetben a szülők sincsenek teljesen tisztában a veszélyekkel. Pedig kis odafigyeléssel biztosíthatjuk azt, hogy ne érjen minket baj a strandon, a vízpartokon. A kisfilmek a családi nyaralásra való felkészülést is segítik, érdemes a szülőknek a gyerekekkel közösen megnézni, majd beszélgetni róluk, még mielőtt elindulnak üdülni. A videók a következő témákkal foglalkoznak: nem szabad felhevült testtel vízbe ugrani, egy gyerek soha ne menjen egyedül a vízbe, egy gyerek ne menjen mentőmellény nélkül mély vízbe, nagyon veszélyes felfújható strandeszközön elaludni a vízen, és hallgassunk a vízimentő jótanácsaira. A rajzfilm, melynek főszereplője két óvodáskorú rajzfilmfigura, az óvodások nyelvén mondja el, hogy miért nem szabad felhevült testtel vízbe ugrani.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában