Állatok napja

2023.10.04. 16:29

Az állatoknak gondos gazdára van szükségük

Október 4-e az Állatok világnapja, ez alkalomból interaktív előadásra invitálta a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a kaposvári általános iskolásokat, s – immáron harmadik alkalommal – az állatmentések bemutatásával a felelős állattartásra hívta fel a figyelmet. A kezdeményezéshez idén a Kapos Állatbarát Alapítvány is csatlakozott.

A mintegy kétszázhúsz kaposvári kisdiákot Wéber Antal tűzoltó dandártábornok köszöntötte a kaposvári tűzoltóságon. A vármegyei katasztrófavédelmi igazgató hangsúlyozta: a háziállatok leggyakrabban emberi gondatlanság miatt kerülnek bajba, de többször kellett már vadon élő állatot is mentenie a somogyi tűzoltóknak.

A tavalyi évben negyvennyolc állat mentéséhez kérték a tűzoltók segítségét Somogyban. Az állatmentések során készített felvételekből összeállított kisfilmből kiderült: macskákat, kutyákat, sőt még szamarat is kellett kútból felhoznia a tűzoltóknak. De előfordult, hogy emésztőgödörből kellett kiemelni egy lovat. Nem egyszer szorult kerítés rácsai közé őz, amelyet a lakók nem tudtak kiszabadítani, így tárcsázták a 112-es segélyhívót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában