Rajtaütés

2024.05.18. 12:00

Luxusautót foglaltak le a tucatnyi drogdílertől

A somogyi rendőrök a napokban egy tucat embert fogtak el kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt, közülük négyet őrizetbe is vettek.

Kovács Gábor László

Fotó: Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nemzeti Védelmi Szolgálat információi alapján a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság bevetési egysége (MEKTA) a baranyai, zalai és Vas vármegyei rendőrökkel közösen, egyszerre több településen hajtottak végre rajtaütéseket. A május 15-i összehangolt akcióban 12 drogdílert fogtak el az egyenruhások. A feltételezett elkövetők Tolnában és Budapesten is értékesítették a kábító hatású anyagokat, alkalmanként egy fiatalkorú díler bevonásával. 

Fotó: Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rajtaütést követő kutatásokon a nyomozók közel 300 gramm amfetamint, 118 MDMA tablettát, 40 gramm 3MMC pszichoaktív anyagot (kristályt), valamint kábítószer termesztéshez és fogyasztáshoz használatos eszközöket, tárgyakat foglaltak le. A gyanúsítottakat kábítószer-kereskedelem gyanújával hallgatták ki. Közülük négyet őrizetbe is vettek, a 26 éves látrányi, a 45 éves dombóvári, és a 35 valamint 42 éves pécsi gyanúsítottak letartóztatást kezdeményeztek. A bűncselekmény elkövetésével szerzett vagyon elkobzása érdekében a rendőrök egy nagy értékű luxusautót, műszaki cikkeket, és csaknem egymillió forintnyi pénzt foglaltak le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában