kiállítás

2018.10.29. 20:00

Fényképes időutazásra invitált a hatvanéves Somogyi Fotóklub

Hetven alkotó 156 fotóját láthatják az érdeklődők a Somogyi Fotóklub jubileumi kiállításán az Együd Árpád Kulturális Központban.

Fenyő Zsuzsa

A Somogyi Fotóklub 1958-ban alakult Kaposvári Fotóklub néven. Akkor még csupán tíz tagja volt az egyesületnek, de azóta sokan megfordultak a klubban. A kerek 60 éves évforduló alkalmából az elmúlt évtizedek alatt készült legjobb fotókat láthatja a közönség a hétfőn nyílt kiállításon.

– Annyi fénykép összegyűlt hogy nem is fértek volna el egy emeleten – mondta el Hegedüs György a Somogyi Fotóklub elnöke. – Az aktív tagjaink a legjobb, díjnyertes alkotásaikat állították ki, mindenki négy fényképet választhatott ki, de olyan alkotók képeit is láthatja a közönség, akik sajnos már nincsenek köztünk.

– Az itt látható képek többek, mint pillanatnyi megállók, ezek a fényképezés átalakulásának történetét mutatják be – hangsúlyozta Gáspár Ferenc, Kaposvár díszpolgára megnyitó beszédében. – A Somogyi Fotóklub egy olyan alkotói közösség, ahol mindenki megőrizheti egyéniségét.

A kiállított fényképek nagyon különbözőek, látható itt portré, tájkép, szociofotó, manipulált fénykép is. Növények, állatok, emberek, tájak, városok, történetek, gyönyörű és elgondolkodtató képek sorakoznak egymás mellett.

– Ha valaki manapság arra vállalkozna, hogy összegyűjtse Kaposvár elmúlt hatvan esztendejének kulturális, művészeti történéseit és értékeit egész biztos, hogy a Somogyi Fotóklub képeit nem hagyhatná ki – mondta el Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntőjében. – A klub a város egyik legnagyobb múltú közössége, és akik közösséget alakítanak, azok tudják éltetni ezt a várost.

A kiállításon több olyan kiváló fotós munkája látható, akik korábban a Somogyi Hírlap munkatársai voltak. Király J. Béla, Gyertyás László, Makai Károly és Csobod Péter munkáit is megnézhetik az érdeklődők az Együd Árpád Kulturális központban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában