Fotók!

2023.11.27. 19:15

Lenyűgöző ízelítőt nyújt a népművészetből az új kiállítás

Népművészet ma Somogyban címmel hétfőn délután nyílt meg a Somogy Megyei Népművészeti Egyesület kiállítása az Együd Árpád kulturális központban.

Harsányi Miklós

Összesen 33 alkotó közel művét száz tekinthetik meg a látogatók, a megnyitón fellépett az Agóra Népzenei Műhely. Elhangzott: az egyesület célja a hagyományos tárgyalkotó kultúrát az előző generációk szellemiségének megőrzésével, a tudást gyarapítva átörökítsék a jövő generációk számára. 

Vászon és gyapjú szőttes, népviselet és fafaragás: egyebek mellett ezek a lenyűgöző alkotások fogadják az érdeklődőket. A csipke-, illetve játékkészítők valamint a nemezelők is bemutatkoznak a tárlaton, ami január 22-ig tart nyitva. Szalay Lilla közművelődési igazgató a megnyitón hangsúlyozta: az egyesület tagjai sokféle tevékenységet végeznek. Kiemelt jelentőségű a tudás átadása, a műhely és szakköri foglalkozásokon, mesterségbemutatókon próbálnak minél több emberhez eljutni, s teszik ezt a dolgukat kiválóan.

– Minden kiállítás egy mérföldkő a közösség életében, s lényeges, hogy időről-időre bemutatkozási lehetőséghez jussanak az alkotók – emelte ki Gosztonyi Zoltán, a Somogy Megyei Népművészeti Egyesület elnöke. Ezúttal csaknem száz művet tekinthetnek meg a látogatók, s a keddi megnyitón az Agóra Népzenei Műhely előadását is meghallgathatták a résztvevők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában