Sonline.hu podcast

2024.04.24. 13:55

Fotóra hívja a spirituális pillanatokat az utazásain Nagy-Gergely Beáta

New Yorkot és India több települését is megörökítette fényképezőgépével Nagy-Gergely Beáta somogyvámosi Krisna-hívő fotós. Az alkotó képeivel mindig a mélységeket keresi, és azt szeretné megmutatni mit érez, amikor eléri, átéli az adott pillanatot.

Marosi Gábor

Somogyvámos A Central Park, a Brooklyn híd, a Times Square és az utca embere is gyakran megihlette Nagy-Gergely Beátát New Yorkban. A somogyvámosi fotós az időjárás-változásokat is nagyon szerette megörökíteni. Egyik emlékezetes napja akkor volt, amikor 2016 január végén a Jonas-vihar elérte a települést és majdnem egy méter hó esett New Yorkban, a közlekedés pedig teljesen megbénult. 

Játszótérré változott a 8 milliós nagyváros akkor.

 – emlékezett vissza Nagy-Gergely Beáta. – A sugárutakat lezárták, az emberek özönlöttek az utcákon, megtelt a Central Park, voltak akik síeltek. Fotós szemmel nagyon különleges élmény volt átélni ezt a helyzetet. Rengeteg témát adott a nagy vihar. 

Nagy-Gergely Beáta Indiában háromszor is járt, legutóbb tavaly tavasszal 6 hetet tartózkodott az országban. 

Amikor Indiába utazok, akkor nemcsak fotósként, hanem zarándokként is megyek.

 – mondta. – A vallási töltődés, az ősi szent helyek érdekelnek. Ez egyfajta spirituális nyaralás. Általában három helyre járok. Az egyik Vrindávan, egy kisváros, ahol ötezer templom van. Nagyon tradicionális, lelki hely. A másik város Mayapur Nabadwip Dham, a Gangesz partján fekszik. Ez egy hasonló farm, mint Krisna-völgy. Ott épül egy hatalmas 113 méter magas templom, melyet hamarosan átadnak. A folyamatról sikerült nagyon sok képet készítenem. A harmadik város pedig ahová sikerült eljutnom az Dzsaipur – tette hozzá a somogyvámosi fotós. 


Nagy-Gergely Beáta fotós karrierje a Krisna-völgyből indult el még 2005-ben. A településen nagyon szerette és a mai napig szereti fotózni a napfelkeltét, a naplementét, a felhőket, az állatokat és a gyönyörű virágokat. A hobbinak indult szenvedélyéből mára megélhetés is lett. A somogyvámosi fotóst nagyon sok rendezvényre és eseményre hívják dolgozni. Munkája iránt Krisna-hívő fiatalok és idősebbek is érdeklődnek, ezért szeretne majd egy fotós klubot elindítani a völgyben. 

Minden utazás egy jó lehetőség megismerni az embert és a lelket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában