FÉRFI RÖPLABDA BAJNOKI DÖNTŐ

2018.05.10. 22:31

Simán nyert a Vegyész – már a Kazincbarcikánál az előny

Ezúttal érvényesült a hazai pálya, vagyis a házigazda Vegyész RC Kazincbarcika alakulata legyőzte a címvédő Fino Kaposvár együttesét, 2:1-re alakítva így az egyik fél harmadik győzelméig tartó férfi röplabda bajnoki döntő állását. A negyedik aranymeccset szombaton 17.30 órakor játsszák ugyancsak Barcikán.

Fenyő Gábor

Vegyész RC Kazincbarcika–Fino Kaposvár 3–0 (18, 16, 22)

Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 800 néző. V.: Bátkai-Katona, ifjabb Szabó P.

A házigazda barcikai együttesből hiányzott az egyik liberójuk, Gebhardt Áron, aki a bemelegítésnél meghúzódott. A Fino Kaposvár kezdőhatosában viszont újra elfoglalta a helyét Nagy József.

Mindjárt a mérkőzés elején négy ponttal ellépett a házigazda Vegyész RC Kazincbarcika, s az előnyét folyamatosan növelve magabiztosan húzta be a nyitójátszmát. A szettet Galin Nikolov fejezte be, akinek a nyitása a hálóban landolt, Demeter György mester pedig le is kapta a pályáról a bolgár légióst.

A folytatásban is hasonló volt a leosztás, azaz nem kapott esélyt a Fino. Keen Cameront – ha csak egy rövid időre is – Szabó Bence váltotta, s Demeter György Kalmár Ákost és Horváth Kristófot is harcba küldte. A lendületben lévő, jól játszó és remekül mezőnyöző Vegyész RC-t azonban képtelenség volt feltartóztatni,. amely csak ebben a játékrészben nyolc ásszal (!) szórta meg a kaposváriakat.

A harmadik felvonásban aztán a vendég somogyiak mindent egy lapra tettek fel, s ifjabb Nagy Péter vezérletével elléptek a Vegyész RC Kazincbarcikától. Mivel azonban nem volt társa, így a megnyugtatónak tűnő ötpontos kaposvári előnyt gyorsan ledolgozták a hazaiak, a hajrában pedig már ismét ők uralták a játékot.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharcban 2:1-re vezet a Vegyész RC Kazincbarcika. Folytatás a somogyi megyeszékhely helyett ismét csak a borsodi városban szombaton 17.30 órakor.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez Diaz (2), Mészáros D. (13), Banai (5), Szabó D. (14), Milev (8), Juhász P. (8). Csere: Dudás T. (liberó), Toronyai (–), Gebhardt N. (–), Árva (2). Vezetőedző: Daniel Oravec.

Fino Kaposvár: Keen (–), Nikolov (2), Nagy J. (8), ifjabb Nagy P. (13), Bögöly (6), Vajda T. (2). Csere: Pápai P. (liberó), Kalmár Á. (4), Szabó Bence (–), Horváth K. (3). Vezetőedző: Demeter György.

Daniel Oravec: – Az első és a második játszmában maximális figyelemmel, fegyelemmel és odaadással játszottunk, ami elég sokat kivett a csapatból. A harmadik szettben így fel tudott jönni a Kaposvár, ám a végjáték már ismét a miénk volt.

Demeter György: – Az első két szettben komoly gondok voltak a koncentrációnkkal: mintha nem is a pályán lettünk volna... A harmadik játékrészben találtunk magunkra, ám a végén a venezuelai Páez Diaz és a macedón Vlado Milev nyitásai eldöntötték a találkozó sorsát. A szombati összecsapáson sokkal vagányabbnak kell lennünk, s akkor talán lehet esélyünk Kazincbarcikán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában