Búvárúszás

2023.11.28. 06:00

Másodikként zárt az adorjánosokkal megtűzdelt Go West

Egerbe hívta az ország legjobb uszonyos- és búvárúszóit a Magyar Búvár Szakszövetség, amely a Bistkey Aladár Uszodában rendezte meg a Régiós Válogatottak Viadalát.

Klein Péter Nándor

Forrás: Lénárt Márton

A Magyar Búvár Szakszövetség újra megrendezte a Régiós Válogatott Viadalt, amely során az ország nyugati, keleti és déli régiójában található klubok versenyzői három csapatba osztva küzdöttek a vándorserlegért. A Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE sportolói a „Go West” csapatát erősítették.

– A Magyar Búvár Szakszövetség két évvel ezelőtt hozta létre ezt a versenyt, melynek lényege, hogy három részre osztják az országot és az ezekben a régiókban található klubok versenyzőiből állítanak össze csapatokat – mondta Lengyeltóti István, az 1.MCM-Diamant Adorján SE edzője. – A kétnapos rendezvény nyitónapján csapatépítő foglalkozással vártak minket a szervezők, melyen Kókai Dávid a debreceniek vezetőedzője, illetve Veress András a gyöngyösi klub vezetője tartott egy-egy érdekes előadást, utána pedig a felnőtt válogatott tagjai meséltek az eddigi karrierjükről. A másnapi versenyen a második helyet szerezte meg a nyugati régió csapata, melyben helyet kaptak a versenyzőink. A sportolók élvezték a versenyt, amely az újdonság erejével hatott számukra, így kizökkentek egy kicsit a komfortzónájukból, hiszen a versenyzők nem feltétlenül abban a számban indultak, amiben az anyaegyesületük nevezte volna. Emellett pedig egy kiváló edzéslehetőség is volt az úszók számára.
A sportágban formabontó eseményen végül a Mátrai Erőmű BK, a Debreceni BK és a Búvár és Vízisport Klub Eger versenyzőit tömörítő Keleti Kardhalak együttese végzett az élen, megelőzve a Go West nevezetű nyugatiakat és a harmadikként záró délieket.

– Fontos volt, hogy mindenki élményekkel gazdagodjon, és ezt úgy gondolom, hogy sikerült elérni – mondta Veress András, a Magyar Búvár Szakszövetség elnökségi tagja, a Mátrai Erőmű Búvárklub edzője. – Ez egyfajta csapatépítés és szakmai továbbképzés is volt. Itt több klub uszonyosai küzdöttek egymásért, hiszen régiókról beszélünk. Úgy gondolom, hogy mindenki feltöltődve zárta a hétvégét.
A Régiós Válogatott Viadalt a Magyar Búvár Szakszövetség 55 év 55 esemény programsorozatának részeként rendezték.

Az 1.MCM-Diamant Adorján SE eredményei
Ezüstérmesek
Lengyeltóti Bence (felnőtt): 50 m felszíni úszás.
Begovácz Dániel (serdülő): 200 m felszíni úszás.
Tóth Medárd (gyermek): 400 m uszonyos gyors.
Stadler Csenge (felnőtt): 100 m uszonyos gyors.
Konecsni Lilla (gyermek): 200 m uszonyos gyors, 400 m uszonyos gyors
Bronzérmesek
Lengyeltóti Bence (felnőtt): 100 m felszíni úszás, 200 m felszíni úszás, 400 m felszíni úszás, 100 m uszonyos gyors.
Semostyán Róbert (felnőtt): 100 m búvár.
Stadler Csenge (felnőtt): 50 m uszonyos gyors.
Posza Dorina (felnőtt): 100 m búvár.
Kovács Gergő (serdülő): 400 m felszíni úszás.
Tóth Medárd (gyermek): 50 m uszonyos gyors, 100 m uszonyos gyors, 200 m uszonyos gyors.
Begovácz Dániel (serdülő): 50 m búvár.
Kovács Gergő (serdülő): 100 m búvár.
Konecsni Lilla (gyermek): 100 m uszonyos gyors.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában