Formula–4

2024.03.13. 14:51

Megszerezte első pole pozícióját a Formula–4-ben a kaposvári autóversenyző

Megérkezett a Formula–4 Winter Series élmezőnyébe Hideg Ádám, a Jenzer Motorsport magyar versenyzője az elmúlt hétvégén rendezett barcelonai fordulón, ahol az időjárási körülmények nem tették lehetővé, hogy pole pozícióját megpróbálja futamgyőzelemre váltani, másnap pedig műszaki hiba miatt kényszerült feladni a hétvége harmadik viadalát a hetedik helyről.

Sonline.hu

Fotó: Hideg Ádám média

A Hungarian Motorsport Academy 16 éves kaposvári versenyzője a négyfordulós felkészülési bajnokság utolsó állomásán megszerezte az első rajtkockát a szombati első versenyre, azonban olyan heves esőzés alakult ki a helyszínen, hogy végül a pályán lévő víz mennyisége miatt két, biztonsági autó mögött megtett kör után lefújták a futamot. A versenybíróság később sem engedte elrajtolni a 38 autót felvonultató mezőnyt, így Hideg Ádámnak nem volt lehetősége kihasználni a pole pozícióból származó előnyöket és megpróbálni megnyerni a versenyt.

Vasárnap már napos időben és megfelelő körülmények között tudtak körözni a feltörekvő pilóták, és ezen a napon ismét sikerült kiemelkedő teljesítményt nyújtani a gokartban világbajnoki ezüstérmes magyar versenyzőnek. A nap második, a hétvége záróviadalán ugyanis Hideg Ádám már az élmezőnyben csatázott, és ha műszaki hiba miatt nem kell feladnia a hetedik futamot, akkor a tempója alapján akár az első ötben is végezhetett volna, de a dobogós eredmény sem számított volna meglepetésnek.

Hideg Ádám média

Hideg Ádám azzal a céllal vett részt a Winter Series viadalain, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsön, és a Jenzer Motorsporttal való együttműködést is tovább csiszolja. Folyamatos fejlődését a csapat is elismerte, a hétvégék többségén ő volt a legeredményesebb a svájciak négy pilótája közül.

Hideg Ádám végül a múlt heti, aragóniai fordulón érte el saját maga legjobb eredményét, ott a vasárnapi első futamon hetedikként intették le, de utólagos büntetés miatt végül hatodik lett, ezzel az újoncok külön értékelésében dobogóra is állhatott. A záróviadalon kilencedik lett, ami újabb dobogós pozíciót jelentett neki az újoncok között. A magyar versenyző végül 12 pontot gyűjtött a négy forduló alatt, így az összetett értékelésben a 20. helyen zárt a 48 versenyzőt felvonultató sorozatban.

Hideg Ádám média

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport Academy utánpótlás-nevelési rendszer versenyzője a szezon későbbi szakaszában az olasz F4-es bajnokságban is rajthoz áll majd, a Winter Series az erre való felkészülését és a Jenzer versenyautójával való összeszokást szolgálta.

A négy állomásból álló F4 Winter Series után csaknem két hónapos felkészülési időszak vár Hideg Ádámra, az olasz F4-es bajnokság idei első hétvégéjét ugyanis május 3. és 5. között rendezik Misanóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában