Megemelkedett díjak és éjjel-nappali parkolási kötelezettség Siófokon

2024.05.16. 06:21

Parkolási díjváltozás Siófokon: Életbe léptek a városban a nyári szezon tarifái és a 24 órás parkolás

Május 15-től a Siófok Város Önkormányzata által üzemeltetett díjköteles várakozási területeken új parkolási díjak léptek életbe a Balaton parti városban. Az összes fizetős zóna 0-24 órában működik a belvárosi és Balaton parti parkolókban. Ismerje meg az új tarifákat és a parkoló zónákat!

Hajdú Marianna

Fotó: Havran Zoltán

A Siófok Város Önkormányzata által kiadott közlemény szerint május 15-től a nyári szezon díjköteles időszaka és tarifái léptek életbe a város díjköteles parkolási területein. 

A város honlapján olvasható információk szerint Siófok területén található összes díjköteles parkolási zóna 24 órában üzemel, azaz 0-24 órában parkolójegyet kell váltania annak, aki ezekben az övezetekben akar parkolni. 

Ez a szabályozás érinti a belvárosi területeket, valamint a vasúttól északra található Balaton parti fizető parkolókat is.

Nyári szezon díjai

A nyári szezon idején – május 15-től szeptember 15-ig – a parkolási díj a következőképpen alakul Siófokon:

  • Kiemelt díjövezetben: 600 Ft/óra
  • I. díjövezetben: 480 Ft/óra
  • II. díjövezetben: 360 Ft/óra

A legrövidebb várakozási idő 15 perc, ezen túl nincs időkorlát meghatározva a parkolási időben.

Tájékozódás és információk

Azok számára, akik Siófokon szeretnének parkolni, fontos, hogy előzetesen tájékozódjanak a díjövezetek elhelyezkedéséről. Ezt megtehetik a parkolóknál kihelyezett táblákon, az automatákon elhelyezett matricákon, illetve a város hivatalos honlapján, a https://siofok.hu/parkolasi-rend oldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában