Kézilabda

2024.05.16. 15:08

Kinevezte új vezetőedzőjét a Csurgói KK

Az már korábban kiderült, hogy a Csurgói KK eddigi vezetőedzője, Baranyai Norbert távozik pozíciójából, sőt arra is fény derült, hogy milyen szerepkörben folytatja pályafutását a fiatal szakember.

Az eddigi bejelentett három új igazolás – Marko Majstorovic, Kiss Bence és Vojislav Brajovic – után pedig az is eldőlt, hogy a nyártól Vladan Matics irányítja a Csurgói KK-t, mely 2008-ban váltotta meg élvonalbelitagságát, melyet azóta töretlenül őriz.

Balatonfüred  20191113  Férfi Kézilabda NB1 bajnoki mérkõzés  Balatonfüred  Tatabánya                Vladan Matic                                                               Fotó  Földi Imre  Nemzeti Sport 

Az 54 esztendős szakember 2006-ban korábbi sikerei helyszínén, Szegeden kezdte meg edzői pályafutását, ahol rögtön bajnokságot, majd Magyar Kupát nyert. Ezt követően a Ferencvárosnál dolgozott, ahol sikerült bronzéremig vezetnie a fővárosiakat. Volt a szlovén Celje vezetőedzője, majd a szerb felnőtt válogatott szövetségi kapitánya. Pályafutásának meghatározó mérföldköve volt Tatabánya, ahol 2014-től egészen 2021-ig dolgozott, miközben párhuzamosan a magyar felnőtt válogatottat is irányította Csoknyai Istvánnal közösen. 

Ezt követően szülővárosában, a szerbiai Szabácson vállalt munkát a korábbi kiváló szélső, aki játékosként 105-ször öltötte magára hazája címeres mezét. A 2022/23-as szezonban rögtön bronzéremig vezette a Metalpolastikát, míg ebben a szezonban a Vojvodinával nézhetnek szembe a szerb bajnokság döntőjében.

A Csurgói KK-nak még egy mérkőzése van vissza a 2023/24-es szezonból, mely somogyi szempontból roppant fontos lesz. Baranyai Norberték ugyanis szombaton a PLER-Budapest otthonában képnek pályára és élvonalban tarthatják a NEKA együttesét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában