LEGOLVASOTTABB »

Önkormányzatok helyett jön a KÜSZ? Kiszivárgott a terv

Önkormányzatok helyett jön a KÜSZ? Kiszivárgott a terv

titkos | A helyi önkormányzat a korrupció melegágya – ez következik a nem publikus, mégis kiszivárgott stratégiai elemzésből, mely a 2018-ast és a 2019-est csak mint választási évet titulálja, 2020-ban „a létrehozott központi ügyintézési szolgálat (KÜSZ) átvenné a helyi hivatalok feladatait.

Szita Károly: Kaposvár erős város lett

A kaposvári polgármester szerint a 2016-os esztendőnek biztonságot és békességet kell hoznia, hogy alaposan felkészülhessünk testben és lélekben is 2017 nagy kihívásaira. Évértékelés Kaposváron.

Buszokkal, telekocsikkal mennek tüntetni a tanárok

Buszokkal, telekocsikkal mennek tüntetni a tanárok

Ha intézményi szinten ugyan nem is vállalták túl sokan Somogyból, hogy támogatják a miskolci Herman Ottó Gimnázium közoktatási átalakításokat követelő petícióját, a szombati budapesti tüntetésen azért több száz somogyi jelezte részvételét.

Tíz éve emelhette magasba a kupatrófeát, ma ismételhet

Tíz éve emelhette magasba a kupatrófeát, ma ismételhet

Egy szezon híján két évtizede már kupa- és bajnoki döntőt játszhatott a 35. életévét taposó Dávid Zoltán, a Fino-Kaposvár rangidős játékosa. A kaposvári aranycsapat tagjaként eddig négy bajnoki címet és hat Magyar Kupa-elsőséget számlál, s eltökélt szándéka, hogy idén tovább gyűjti az aranyakat.

Vízügyes tüntetés szerveződik a DRV-s kirúgások miatt

Demonstrációt helyezett kilátásba szerdán a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VKDSZ) egyebek között annak nyomán, hogy a siófoki székhelyű DRV Zrt.-nél az állami tulajdonú víziközmű-szolgáltatók közül elsőként elkezdődött a létszámleépítés.

Balatoni szegény gazdagok

Siófokon a fedél nélküliek szószólója szerint százan is lehetnek a sorstársai ilyenkor télvíz idején is, a hivatalos városházi adatok alapján ötvenen veszik igénybe az éjjeli menedékhelyet és tízen alhatnak az utcán, pincékben, romos épületekben.

Égetett linóleum rajzol pimasz füstkarikát a szegénység fölé

Égetett linóleum rajzol pimasz füstkarikát a szegénység fölé

Az alacsony, halványsárga épület faláról mintha lassan peregne le a festék, ahogy a sűrű, műanyaggal dúsított füst mindent beterít a sínek mellett fekvő kis tercián. Jórészt a száraz gaz az úr, bár feltűnő, hogy se fa, se bokor nincs az inkább viskónak mondható házikó környékén, pont a város peremén.

Új „iskola a láthatáron”, önbecsülésre tanítanak

Kaposvár | Az alternatív „iskolától” azt remélik, hogy onnan egészséges önbecsüléssel, jó problémamegoldó készséggel rendelkező fiatalok kerülnek majd ki. Az induló intézmény szülői hozzájárulásból működik majd, mivel állami támogatás nem jár rá.

Átlagnyugdíj: tízezer forinttal kevesebből a többieknél

Tízezer forinttal kapott kevesebbet átlagban egy öregségi ellátásban részesülő somogyi nyugdíjas a hazai átlagnál: a megyebeli férfiak tizenegyezerrel, a nők kilencezerrel maradtak el a középértéktől. Átlagban a somogyi nyugdíj a valamivel több mint 109 ezer forintjával a negyedik legalacsonyabb az országban

Pécsi Tudományegyetem

Pécs kultúrájának alakítói

Pécs kultúrájának alakítói

Az ország legkomplexebb művészeti felsőoktatási intézménye – egy mondatban talán így tudnánk a legpontosabban leírni a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karát. Promóció

Ez sima volt, ismét kupagyőztes a Fino Kaposvár

Ez sima volt, ismét kupagyőztes a Fino Kaposvár

18. | A Fino Kaposvár nyerte a férfi röplabda Magyar Kupát: a somogyi együttes rendkívül magabiztosan három játszmában győzte le a Kecskemétet az érdi döntőben.

Vasárnapi boltzároldás a Balatonnál – kinyithatnak?

Nyitva lehetnek az üzletek a nyári vasárnapokon a Balatonnál? Ennek reményét veti föl az a válaszlevél, amit csütörtökön kapott kézhez a Balatoni Szövetség a turizmusért felelős helyettes államtitkártól.

Házálmok: tervbe borítja Somogyot is a CSOK

Rengeteg érdeklődő jelentkezik a somogyi építészeknél, mérnököknél a CSOK hatására, konkrét háztervezésbe egyelőre azonban még kevesebben vágtak bele, a legtöbben még a jogosultság ellenőrzésénél tartanak, az igazi robbanás majd tavasszal és nyáron várható.

NatGeo-kiállítás nyílt a Deseda mellett

A Varázslatos Vadon programsorozathoz kötődik a csütörtök délután megnyitott National Geographic fotókiállítása a Fekete István Látogatóközpontban.

Felborult egy kamion, gázolaj ömlött az M7-esre

Felborult egy kamion, gázolaj ömlött az M7-esre

A sztráda 133. kilométerszelvényénél történt balesetben szerencsére senki sem sérült meg, azonban üzemanyag szivárgott az úttestre a járműből.

Tíz hónap felfüggesztve utcai bunyóért

A vádlott tavaly december 23-án berúgott, s hazaindult. Útközben találkozott egy ismerősével, aki szintén erősen ittas volt, előbb belekötött, majd kétszer fejbe verte.

Ázsia sem távolság Kaposvárról

Az indonéz-magyar gazdasági kapcsolatok megerősítést célzó tárgyalássorozaton van túl hazánk, a Jakartát megjáró delegációban kaposvári cég is képviseltette magát.

Konzultáljunk!

jegyzet | Sorakoznak a felhatalmazások, érthető és világos mindegyik, csak egyetlen pont homályos: mi számít terrorveszélynek? A tervezet szerint ezt a kormány döntené el.

Elbúcsúztatta a Siófokot a Fradi a kupából

női kézi | Közel volt a Magyar Kupa négyes döntő, ám az utolsó tíz percben a Fradi bedarálta a hajárában ziccereket hibázó, végig nagyot küzdő siófokaikat.

Újab bravúros diadal: Alba-verés Kaposváron

Újab bravúros diadal: Alba-verés Kaposváron

kosár | A Fehérvár inkább csak futott az eredmény uán, győzelemmel folytatta szereplését az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokságban a Kaposvári KK együttese.

Jön az árveréscunami?

Sok somogyi család számára nemhogy a svájci frank alapú hitelének átváltása, de még a Nemzeti Eszközkezelő (NE) sem igazi menekülési út.

Hiába engedik, egyre több a víz a Balatonban

Hiába engedik, egyre több a víz a Balatonban

Már 125 centi | A pénteki zsilipnyitás ellenére folyamatosan emelkedik a Balaton vízszintje; 122 centiméternél kezdték a vízeresztést, szerdán már 125 volt a tó átlag vízállása.

Influenza: küszöbön a járvány Nagyatádon

Az influenzaszerű megbetegedések száma megyei szinten az előző héthez képest alig változott, a járványküszöb alatt maradt, a nagyatádi járás területén azonban elérte a járványküszöböt.

Ismerd meg a PEN világát!

Beszélgetés Dr. Birkner Zoltánnal, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának igazgatójával. Promóció

Segítséget kértek, de az Orbán-kormány inkább ellenséges lépést tett

nol.hu | A görög kormány szerint Orbán Viktorék vádaskodnak, ám nem segítenek a menekültválság kezelésében. A lapunknak nyilatkozó Nikosz Kszidakisz külügyminiszter-helyettes azt mondja, még egy sátrat sem kaptak a magyaroktól.

Csalással vádolják a börtönviselt polgármestert

nol.hu | Jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, sikkasztás és okirat-hamisítás bűntettének elkövetésével vádolja a Pécsi Járási Ügyészség Kosztics Józsefet, a 440 lelkes Siklósnagyfalu vezetőjét.

Óriási számban jelentkeznek tüntetni a Kossuth téren

nol.hu | A Tanítanék Mozgalmat támogató 737 iskola képviselői valódi rendszerszintű változást akarnak, és teljesen új közoktatási törvényt követelnek.

Orbán lépett, de csak egy cserebogárral kevesebb van a minisztériumban

nol.hu | A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szervezésében mintegy 250 pedagógus, szülő és szimpatizáns tartott gyertyás tüntetést szerda este Baján a Déri-kertben.

Fél Magyarország a Facebookon éli az életét

nol.hu | A magyar Facebook-felhasználók minden nap bejelentkeznek a közösségi oldalra, és majdnem másfél órát ott is töltenek.

Legyen ön is kamionos! – Házaspárok is volán mögé ülnek a lakáshitel miatt

nol.hu | Pazar lehetőséggel segíti a kormány a polgárok boldogulását. Szingliként vagy akár élete párjával az oldalán bárki bejárhatja Európát, ehhez elég az állam pénzén megszerezni a jogsit, és kamionosnak állni.

Hokisaink jól mutatkoztak be: néggyel győztük le Litvániát

Hokisaink jól mutatkoztak be: néggyel győztük le Litvániát

Rajna nem kapott gólt • Az újonc Galló Vilmos kezdte • Az észtek nem okoztak gondot a lengyeleknek.

Jégkorong ol. sel.: repülőjegye volt, de nem repült, gólt lőtt

Galló: Mondhatjuk tündérmesének • Kóger: vasárnap kiderül, hogy mit tudunk.

Eljöhet Ciki bá, no meg Bajner ideje – de nem szombaton!

NB I-ES FELVEZETÉS III. A Haladás és a Paks kerete nem sokat változott, edzőváltás az MTK-nál.

DVSC: Szima maga akarja eldönteni, mennyi pénzt rak a klubba

„Azt szeretném, ha béke lenne, és a futballról szóljon végre a debreceni labdarúgás ügye.”

Anglia: „Rooney ideje lejárt, már nem ő az első számú gólvágó”

A Liverpool legendája Jamie Vardyt és Harry Kane-t is előrébb helyezi a rangsorban.

Hoffenheim: négy gól, kapufák – Szalait nem lehetett megállítani

A magyar válogatott keretéből kimaradó csatár megtalálta a góllövő cipőjét.

A szomszédból ajánljuk

Eltűnt két fiatal lány, keresi őket a család és a rendőrség

bama.hu | Iskolából nem érkeztek haza, mindkettőjüket keresi a család és a rendőrség.

Egy idős nő holttestét találták meg egy pécsi lakásban

bama.hu | Olvasónk jelezte, hogy több rendőrautó, mentő és tűzoltókocsi érkezett a Jókai utcába szerda délelőtt.

MSZP: „ki volt az a bátor, aki ezt a beruházást átvette?”

teol.hu | Diavetítéssel kezdődött az MSZP pénteki sajtótájékoztatója. Rácz Zoltán önkormányzati képviselő készítette a képeket, melyeken a szekszárdi polgármesteri hivatal belső tereit lehet látni.

Hamis húszezresek a busójáráson

bama.hu | Az idei évben is több gyermek keveredett el a nagy tömegben.

Kemény? Mint a kő!

Kemény? Mint a kő!

Kategorizálni bajos, létezésének értelme hazánkban megkérdőjelezhető, az adrenalint viszont hatalmas dózisban szabadítja fel a Can-Am Maverick Max Turbo.

Időjárás

Kaposvár

eső
6 °C
0 °C

Sonlány 2016

Sonlány 2016

Programok

 • Ajánló
 • Buli, zene
 • Mozi
 • Egyéb

Napi menü RSS feed

Beluga étterem — 7400 Kaposvár, Ond Vezér utca 1. (Inkubátorház)

Vegyes zöldségleves

A Sertéssült, meggymártás, pirított dara

B Rántott csirkemell filé, burgonya püré

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
 • A Vénusz pozitív hatására dinamikus, magabiztos, és bármilyen vállalkozásban megállja a helyét. Párkapcsolat terén vigyáznia kell, nehogy zűrzavarok keletkezzenek.
 • Sokat dolgozik. Ha fáradtságot érez, figyeljen oda magára, ne várja meg, amíg a kimerültség miatt lelassul. Baráti kapcsolatai és a szerelmi élete kedvezően alakul.
 • Jól kezdődik és jól is végződik a mai nap. Ha kellően odafigyel a pénzügyekre és az otthoni dolgaira, akkor nem kell semmilyen bonyodalomtól tartania.
 • Szorgalmasan és kitartóan dolgozik. Segítséget is kap egy fontos feladathoz. Számítson rá, hogy egész nap hajtania kell.
 • Egy peres ügyben csak veszíthet. Sokkal könnyebben kellene élnie. Családtagjai sokat segítenek abban, hogy lazábban fogja fel a problémákat.
 • Anyagi gondok nehezítik a helyzetét. Semmi sem úgy alakul, ahogyan remélte. Meggyűlhet a baja hanyag és nemtörődöm ügyintézőkkel.
 • Otthoni problémája egész nap gyötri. Tudja, hogy a dolognak minél hamarabb meg kell oldódnia, vagy pedig önnek kell orvosolnia valahogy. Ha nem kapkod, minden...
 • Tanulmányaiban kedvező fordulatra számíthat. Mindent elérhet, csak ki kell nyújtani érte a kezét. Ha vannak kapcsolatai, azt most remekül hasznosíthatja.
 • Bolygója kedvezően áll, s főként szakmai életében segíti. Legyen kezdeményező, ragadja meg a nagyszerű lehetőségeket! Pénzbevételre számíthat.
 • Szerelmi életét a Vénusz befolyásolja. Gyengédség, flört vagy hatalmas szenvedély, most mindegyikben bővelkedhet.
 • Bolygójának, a Jupiternek köszönhetően vidámság és nagyon aktív szakmai élet várható. Jó oka van a bizakodásra. Este lazítson, séta után olvasson egy könnyű...
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak

Partnereink

image
image image
image


Kalkulátorok

Bérkalkulátor
Számolja ki bruttó béréből mennyi marad
a zsebében!
Eva
Mennyit kell fizetnie az államnak? Számolja ki!
Cafeteria
Hogyan jár jobban? Ha emelkedik a bére vagy ha cafeteriát kap?

A hónap SONLÁNYai

Megyei Piactér