Közélet

2016.05.27. 17:48

Bringaút is összekötné a Balatont a Kis-Balatonnal

Ötvenöt önkormányzat, köztük Balatonberény kapott díjat az idei Kerékpárosbarát pályázaton – adja hírül a balatontipp.hu.

Fónai Imre

A délnyugat-balatoni község gondos gazdája a Balatoni Bringakör egyik legszebb természeti szakaszának. Az önkormányzat pályázati forrásból fedett kerékpártárolókat épített, karbantartja a tó körüli kerékpárút Balatonberényt érintő részét. Tavaly a Balaton Kerékpárosbarát Strandja különdíjat is elnyerte a balatonberényi Községi Strand. A vállalkozók kerékpárosbaráttá alakították egységeiket, kerékpárjavítással és egyéb szolgáltatásokkal is igyekeznek a két keréken Berénybe érkezők kedvében járni.



A balatoni információs portál megtudta azt is: Szentgyörgy és Vörs önkormányzatával közösen pályázatot nyújtottak be a Balatonberény-Balatonszentgyörgy-Vörs kerékpárút megépítésére, mely a Balatont és a Kis-Balatont kapcsolná össze bringaúttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!