Közélet

2016.09.29. 15:11

Csatorna: megnyugtatták a polgármestereket a fonyódi társulási ülésen

Megnyugtatták valamelyest a türelmüket lassan elveszítő polgármestereket a dél-balatoni szennyvíztársulás fonyódi ülésén. Ahogyan megírtuk, Balatonendrédtől Karádon át Telekiig arra a kérdésre várnak választ a településvezetők, hogy mikor kezdődhet az ingatlanok csatornára kötése azok után, hogy a kivitelezők már tavaly decemberben készre jelentették a vezetéképítést.

Fónai Imre

A jövő héten – információnk szerint több polgármester is ezt a választ kapta Fonyódon. – Arról tájékoztattak, hogy elhárultak az akadályok a rákötések elől – mondta lapunknak szerdán a balatonendrédi Késmárki Tibor. – Remélem, hogy így is történik. Egy bejárást azért kezdeményeztem, már csak az úthelyreállítások szemrevételezése miatt is.
– A DRV Zrt. hosszú hónapok után végre átvette a tisztítótelepünket, így akár már a jövő héten elkezdődhetnek a rákötések nálunk is, a lakosságot azonban csak azt követően értesítjük ki erről, ha ezt írásban is megerősítik az illetékesek, hiszen elméletileg már májusban is tartottunk itt – így Schádl Szilárd karádi polgármester.



Hiszi, ha látja – akadt faluvezető, aki ezzel tért haza a fonyódi megbeszélésről, hozzátéve: azok a DRV-sek, akik a tisztítóművek tervezésekor, 2012 körül funkcióban voltak, már nincsenek a cégnél, újak vannak ugyanazokban a pozíciókban, így némileg érthető, hogy nem megy minden flottul, legalábbis a siófoki székhelyű vízmű részéről. Az egyik érintett polgármester arról beszélt: a hálózat decemberi átadása óta eltelik lassan egy év, „ketyeg” a felülvizsgálati idő, ami szintén egy év, csakhogy még egyetlen napot sem üzemelt a csatorna és így ki se derülhettek az esetleges hibák. Kérdés, a későbbiekben felmerülő hiányosságok kijavítása nem az önkormányzatok számláját terheli-e majd?

E közben a siófoki képviselő-testület áldását adta arra, hogy a töreki úthelyreállításhoz szükséges tízmilliók átkerüljenek a dél-balatoni szennyvíztársulás számlájára. Megírtuk, hogy a kivitelező a csatornázás után elégtelenül állította helyre a Törekin átvezető utat, az csak úgy készülhet el megfelelő minőségben, hogy a város a saját büdzséjéből állja az ehhez szükséges összeget. A testületi ülésen kiderült: a kivitelező kiválasztása vett igénybe sok időt a társulás részéről, de immár nincs akadálya az útfelújításnak a siófoki városrészben.

Címkék#Fonyód

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!