Közélet

2017.05.26. 06:47

Egyelőre homály fedi, ki nyerte a borversenyt

Komáromi Ferenc emlékversennyé lett a Somogy megyei kistermelők és bortermelők nyílt borversenye, amelyet immár kilencedik alkalommal rendeztek meg Szőlősgyörökön, a Szent Anna Borházban.

Lengyel János

Szomorú apropó, hogy a borok megmérettetése elcsendesedéssel, egy perces néma felállással kezdődött, hiszen az elmúlt időszakban pótolhatatlan veszteség érte a somogyi borásztársadalmat és a borkedvelőket, ezért a borbírálók és a vendégek így tisztelegtek az eltávozott névadó, Komáromi Ferenc, Koltai Tamás, és a napokban elhunyt Konyári János borászok emléke előtt.



A szakemberek szerint az idén a fagyok ellenére ígéretesek a somogyi szőlők, de még sokat kinn kell aludni a tőkéknek. A hordókban és a palackokban az elmúlt évek termései készülnek meghódítani a fogyasztókat.
Komáromi Gábor főszervezőtől megtudtuk: 128 minta elbírálása várt a szakértőkre, akik négy bíráló bizottságban mondtak a véleményt a 41 magyar és kilenc horvát borász által nevezett borokról. A Gádor Dénes, Wolf Sándor, Pócz József és Konyári Dániel által vezetett „csapatok” rutinosan láttak munkához, 20 pontos rendszerben bíráltak, s csak a rose-borok megmérettetése után tartottak némi pihenőt.
Hogy melyik bor hogyan szerepelt, azt egyelőre homály fedi, hiszen az eredményhirdetésre 2017. június 8-án, (csütörtökön) 15 órakor kerül sor Szőlősgyörökön, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!