Közélet

2015.07.28. 08:02

Eltitkolt bevételt: egy cég két kávézójára csapott le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal somogyi revizorai egy vállalkozás két kávézóját is ellenőrizték, s mint kiderült, a bevétel jelentős részét eltitkolták.

Harsányi M.

– A kávéforgalmazó cég könyvelése nyilvánvalóan valótlan adatokat tartalmazott, ezért a revizorok becsléssel állapították meg a tényleges bevételt, amely jelentősen több volt a bevallottnál – közölte Poszovácz Gabriella, a NAV somogyi igazgatóságának sajtóreferense. Hozzátette: a NAV munkatársai a vállalkozó által megadott költségekre alapozták megállapításukat.



A társaság a határozat ellen fellebezett, s egy filmfelvétellel próbálta alátámasztani álláspontját. A kávéfőző adagolójába töltött kávé tömegének mérését bemutató felvételből azonban nem derült ki sem a kávéfőző típusa, sem a lefőzhető adag mennyisége, ezért a másodfokú adóhatóság a videót, mint bizonyítékot nem vehette figyelembe.
A vállalkozás nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a revizorok becslése nem helytálló, így végül a NAV hatmillió forintot adókülönbözetet, 9,5 millió forint adóbírságot és 800 ezer forint késedelmi pótlékot állapított meg a társaságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!