Közélet

2016.09.25. 10:21

Túrán az olditemerk: autószépségek szépséges vidékeken

A somogyi megyeszékhelyre érkeztek a Total Chrono Classic futam résztvevői. Az ország minden szegletéből érkezett, makulátlan állapotú oldtimerek Székesfehérvárról indultak, s 11 megállópont, köztük Kaposvár után gördültek be balatonlellei végállomásukra. Somogyban érintették még Szennát, Bárdudvarnokot, Alsóbogátot, Lengyeltótit és Fonyódot.

Márkus Katalin

A Total Chrono Classic túraverseny az Oldtimer Szuperkupa, Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozatának utolsó futama, ahol a gyönyörűen restaurált és műszakilag kiváló állapotban lévő autók nemcsak kiállításszerűen láthatók, hanem működés közben hallhatók, „érezhetők”.



A túrán sokféle márka képviselteti magát a különböző kategóriákban, ma is létező, de letűnt márkák is szerepelnek a rajtlistán 1954-tól 1992-ig. A túra keretében zajló verseny pedig nem a gyorsaságról szól, a résztvevőknek mindenütt előírt időpontokat, átlagidőket és sebességeket kell a KRESZ szerint betartaniuk.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A verseny nem a gyorsaságról szól
[/caption]
Az autóban ülő páros – vezető és navigátor – tökéletes összhangban kell együttműködjenek egymással, az autóval, és mechanikus stopperórájukkal; hiszen az ügyességi szakaszokon az előírt szintidőt századmásodperc pontossággal kell teljesíteniük! A sportélmény mellett a fő cél egy kellemes autózás az ország egyik legszebb vidékén, csodás környezetben.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!