Sport

2016.10.01. 21:52

A „cápalányok” helyett a „kohászka” harapott a presztízsrangadón

Tizenegy büntetőt dobhatott a Siófok, ehhez képest tizenkilenc szerzett góllal sima vereséget szenvedett hazai pályán a „kohászkától”.

Fónai Imre

Triscsuk Krisztina a 25. percben dobta első gólját, büntetőből – márpedig ez az álmoskönyvek szerint sem jelent sok jót a Siófok KC számára. S bár Triscsukon ezúttal sem múlott semmi, kellett volna mellé még legalább egy kiemelkedő teljesítmény, de ilyen ezúttal nem akadt a „cápalányok” soraiban. Pedig igazi presztízsmeccset játszott a két csapat, a 8. percben, 3-1-nél még dehogy gondolták a hazai drukkerek, hogy itt gondok is lehetnek.. Mivel azonban a Kohász KA (egyszerűbben: kohászka) „kivette” a játékból a Siófok két kulcsemberét, a tavasszal még dunaújvárosi Triscsukot és a francia irányító Nze-Minkót, nem csoda, hogy a 14. percre 3-6 lett az állás, de a huszadik minutumban is még csak négynél tartottak a hazaiak (4-9), amiből kettőt hetesből dobtak. Such Nelli szórt gyorsan hármat a szélről, a hajrában sikerült az egyenlítés (10-10), de ezen az estén többre nem futotta.

Lövés nélkül befejeződő támadások a hazai, tarthatatlan Kovács Anna a vendégoldalon, egyre nőtt a dunaújvárosiak előnye annak ellenére is, hogy alig győztük strigulázni a siófoki heteseket. Ezúttal azonban ebben a műfajban is gyengén muzsikáltak Nze-Minkóék (tizenegyből hatot bedobtak, ötöt kihagytak, nem valami dicséretes arány), néha elkeserítő volt látni a francia válogatott irányító tőle igencsak szokatlan hibáit. De szélről is hatástalan volt a Siófok KC, pedig a második félidőt válogatottak játszották végig e posztokon is, Erdősi és a francia Bulleux.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Nem haraptak eléggé a cápalányok
[/caption]

Nem elégedett a látottakkal, mondta Horváth Roland, a házigazdák mestere a lefújás után. Nem csodálkozunk. Mit lehet ilyen betlire mondani, talán amivel a műsorközlő köszönt el a csalódott drukkerektől: „Lesz még mérkőzés a szezonban”.

Siófok KC – Dunaújvárosi Kohász KA 19-26 (10-11).
Siófok, 500 néző, V: Hargitai, Markó.

Siófok KC: Pastrovics – Triscsuk 7(3), Elghaoui 2(1), Ferenczy 1, Such 3, Erdősi 1, Nze-Minko 4(2). Csere: Németh Cs., Bulleux 1, Deáki, Mihályi, Gercsó (kapus). Edző: Horváth Roland.

Dunaújvárosi Kohász KA: Oguntoye – Dávid-Azari 1, Szalai 4, Micijevic 3, Rácz-Vincze 2, Kovács A. 10(1), Cifra 3. Csere: Klujber 2(1), Hornyák, Molnár B. 1, Termány, Nick, Takács D., Grosch (kapus). Edző: Zdravko Zovko.

Hétméteresek: 11/6, ill. 3/2.

Kiállítások: 4, ill. 12 perc.

Meleg volt, de Rasmussennek tetszett

Nagyon meleg volt szombat este is a Beszédes iskola tornacsarnokában. Pokoli meleg volt a bajnoki nyitányon is, az Érd ellen, azt a meccset a helyszínen tekintette meg Kim Rasmussen, a női kézilabda válogatott dán szövetségi kapitánya, majd úgy nyilatkozott a Nemzeti Sportnak: tetszett neki a zsúfolt csarnok légköre. Nos, a női válogatott vasárnaptól egy héten át Siófokon edzőtáborozik, a gyakorlások a munkacsarnokban lesznek, majd szombaton magyar-szlovén felkészülési meccs a Beszédes-tornacsarnokban. – Imádják Siófokot – felelte nemes egyszerűséggel Fodor János, a Siófok KC tulajdonosa kérdésünkre, hogy miképpen sikerült elcsábítani edzőtáborozásra a válogatottat. – Jó a kapcsolat, ezért reméljük, folytatása is lesz ennek...
Főleg – tesszük hozzá –, ha tovább javulnak a létesítmény-feltételek Siófokon. A Siófok KC-ből egyébként Erdősi és Triscsuk tagja a válogatott keretnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!