Sport

2017.05.26. 06:53

Kalmár Ákos is marad a rekordbajnoknál

Röplabda Vajda Tamás után a tavaly Dunaújvárosból érkezett Kalmár Ákossal is megállapodott a Fino Kaposvár vezetősége, aki a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karán tanul.

Fenyő Gábor

– A következő szezonban is Demeter György irányítja a rekordbajnok Fino Kaposvár társulatát?
– A reményeink szerint igen, s lennének segítői is: a terveink szerint egy másod- és egy erőnléti edzővel bővül a szakmai stábunk. A jelöltjeink is megvannak, amit rövidesen sajtótájékoztató keretében jelentünk majd be – mondta Borbély Csaba, a Fino Kaposvár ügyvivő testületének vezetője.

– Elsőként Vajda Tamással kötöttek szerződést.
– Időközben a tavaly nyáron Dunaújvárosból érkezett Kalmár Ákossal is megegyeztünk, aki jól érzi magát a somogyi megyeszékhelyen, s Bögöly Gáborral együtt megkezdi második évét a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karán.



– Bögöly Gáborért bejelentkezett a Szolnok, a csapat másik meghatározó alakja, Bozóki Bence pedig külföldön is kipróbálná magát.
– Olyan szerződéseket szeretnénk eléjük tenni, hogy itt maradjanak Kaposváron. Kidolgoztunk egy olyan életpályamodellt, amely vonzerőt jelent(het). Bozóki Bence mellett Keen Cameron, a szintén saját nevelésű Kulcsár Adrián, és a szezon közben tanulmányai miatt visszavonult Batári Csaba is a KE Gazdaságtudományi Karának a hallgatója lesz. Nagy Józseffel is komoly terveink vannak a (közel)jövőt illetően. A Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhelytől tavaly felkerült három fiatal reménységnek – nevezetesen Szabó Bencének, Szabó Barnának és Kiss Máténak – szerződést kínálunk. A jövő héten egyébként felgyorsulnak az események, hiszen Nagy József, Bozóki Bence és Keen Cameron hazatér a válogatottal az észtországi világbajnoki selejtezőről, s akkor már tudunk egymással személyesen tárgyalni.

– Új játékosok?
– Több kiszemeltünk is van, akikkel szintén akkor tudunk majd érdemben egyeztetni, ha itthon lesz a válogatott. Külföldön még nem néztünk szét, de azt tudni kell, hogy aki tényleg nagyon jó játékos, annak az ára is magas, már-már megfizethetetlen számunkra. Az egy éve Kazincbarcikáról érkezett hórihorgas Csányi Tamástól viszont elköszönünk, aki máshol folytatja majd a pályafutását.

Vajda Tamás után a tavaly Dunaújvárosból érkezett Kalmár Ákossal is megállapodott a Fino Kaposvár vezetősége, aki a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karán tanul. Fenyő Gábor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!