Sport

2016.11.30. 15:06

Kiejtette a Sopron a Rákóczit a Magyar Kupából

Nem bírt az egy osztállyal feljebb játszó Swietelsky-Soproni VSE csapatával a Kaposvári Rákóczi FC együttese a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában. A hazai pályán játszó somogyiak bár jobban akarták a továbbjutást, azt mégis a soproniak harcolták ki.

Klein Péter

A kaposváriaknál, akárcsak az elmúlt kupameccseken most is azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik a bajnokságban kevesebb szerephez jutnak, azonban a somogyiak így is megnehezítették NB II.-es ellenfelük dolgát. Nem alakult ki sok lehetőség a soproniak előtt, azonban egy szabadrúgás után Kapacina Valér megszerezte a vezetést a vendégeknek. A kaposváriak folyamatos fölényben játszottak, azonban nem tudták ezt gólra váltani, pedig Márton András és Nagy Krisztián előtt is adódott gólszerzési lehetőség, így a soproniak jutottak a legjobb 16 közé.
– Bár kikaptunk, de az egész mérkőzésen jobban játszottunk és jobban akartuk a győzelmet – fogalmazott Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – A gólnál kicsit fegyelmezetlenek voltunk, ez megbosszulta magát. Ami pozitívum, hogy minden pályára lépő játékos az utolsó sípszóig küzdött azért, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nem örülünk a vereségnek, de így ki lehet kapni.



– A továbbjutás volt a célunk, amit el is értük – nyilatkozta Supka Attila, a Swietelsky-Soproni VSE vezetőedzője. – Kicsit nagyobb koncentráció kellett volna a csapatom részéről, hogy előbb eldöntsük a mérkőzést. A kaposvári fiatalok megnehezítették a dolgunkat, nagyon lelkesen játszottak. Bízunk abban, hogy közülük jó párat látunk majd magasabb osztályban játszani.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Kiesett a kupából a Rákóczi
[/caption]

Kaposvári Rákóczi FC–Swietelsky-Soproni VSE 0–1 (0–1)
Kaposvár, Cseri út, 100 néző. V.: Gaál (Huszár, Kepe).

Kaposvári Rákóczi FC: Borsi – Házi B., Petrók, Havas (Lakatos G., a szünetben), Müllerlei – Vajda R. (Herzsenyák, 65. p.), Godzsajev, Márton A., Kozics – Hampuk (Nagy K., a szünetben), Lőrincz. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Sopron
: Gelei – Fazakas, Sifter, Kovács G.,Szabó L. – Nagy P. – Gyürki (Tóth J., 65. p.), Kapacina (Horváth P., 55. p.), Eszlátyi (Zelenyánszki, 74. p.), Deme – Batizi-Pócsi.  Vezetőedző: Supka Attila.

Gólszerző:
Kapacina (22. p.).
Sárga lap: Márton A., (43. p.), illetve Sifter (27. p.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!