Mathiász János Középiskola és Szakiskola

Az iskolánk már 1963 óta létezik Balatonbogláron. Kezdetben gyümölcstermesztÕ és faiskola-kezelÕ szakközépiskolaként a helyi általános iskolával közös igazgatásban, annak épületében működött intézményünk.

SONLINE

1968-tól a helyi szakmunkásképzőt is magába olvasztva - önálló intézményként tevékenykedtünk tovább, szőlő - és gyümölcstermesztő szakképzéssel kiegészülve. Megyei céltámogatással és helyi erőforrásokból az intézmény még két iskolaépülettel gazdagodott: 1984-ben a volt talajjavító vállalat régi épületét vásárolta meg a fenntartó önkormányzat, 1988-ban egy új, négy-tantermes iskola épült (mindkettÕ a főépület 150-200 méteres körzetében található).

A túlspecializált szakképzést az átalakuló gazdaság igényeinek megfelelően az általános kertész-és a mezőgazdasági gépészképzés váltotta fel. Az intézmény a modernizálás, európai szintű képzés kialakításának igényével csatlakozott az 1994/95. tanévtÕl a világbanki pedagógiai programhoz (mezőgazdasági szakmacsoport). Az 1997/98. tanévtÕl a helyi, illetve a régió érdekeit, a munkaerőpiaci igényeket, a gazdaságosságot, az iskola erőforrásait figyelembe véve - profilmódosításra került sor, az ugyancsak világbanki informatikai oktatás irányába (a kertészképzés mellett).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!