Közélet

2008.10.13. 16:46

Útlezárás és forgalomelterelés várható a mentés ideje alatt

Csak kedden délelőtt emelik ki azt a hatvan tonnás munkagépet, amelyik hétfőn hajnalban egy kamionról csúszott árokba Andocs előtt, a nágocsi útelágazásnál.

Krutek József

Pap Gábortól, a biatorbágyi székhelyű Bau-Trans Kft munkatársától a helyszínen megtudtuk: két daruval tudják csak a gépet az árokból felállítani és kiemelni. A művelet hosszan, akár három órán is  eltarthat.  A munkát kedden reggel fél hét után kezdenék meg a túlsúlyos gépek szállításával, mozgatással foglalkozó szakemberek.

Hétfő hajnalban a Kapoly irányából Andocs  felé közlekedő kamionról – feltehetően rögzítési problémák miatt – az árokba borult egy 63 tonnás gép, melynek egy része a közútra csúszott. Ráncsik Gábortól, a helyszínen tartózkodó andocsi polgárőrtől megtudtuk: a Magyar Közút Kht útterelő táblákat helyezett ki, ugyanis az érintett útszakaszon változatlanul csak félpályán lehet közlekedni. A kanyarulatnál polgárőrök irányítják a forgalmat, amíg újra sikerül vontatóra emelni a munkagépet.

Mint kiderült, a mentési munkálatok elvégzéséhez nélkülözhetetlen lesz az ismételt útzár, de Bau-Trans Kft. még nem kereste meg a megyei szakhatóságot emiatt. Az érintett területről várhatóan kedden délelőtt emelik ki 63 tonnás gépet, az újabb útzár idejére Bonnyapusztánál Törökkoppány-Szorosad-Kára-Miklósi-Zics irányába terelik majd el a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!