Közélet

2008.10.13. 19:00

Együttműködés a regionális tudományért

A kutatóintézet szellemi potenciáljának kihasználása a graduális és posztgraduális képzések területén, a doktori képzés kiszélesítése és gazdagítása, illetve a kutatói utánpótlás nevelése érdekében kötött szerződést hétfőn a Kaposvári Egyetem a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központjával (MTA RKK).

Vas András

– Az egyetemek jövője a nyitottság – mondta köszöntőjében Babinszky László, az egyetem rektora. – Nemcsak más oktatási intézmények felé, de kutatási központok irányába is. Régen kihelyezett tanszékek jöttek létre a kutatóintézetekkel kötött együttműködésekből, most kihelyezett tanszéki munkacsoportot hozunk létre az oktatás, a kutatás és a fejlesztések elősegítése ügyében.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Az egyetemek jövője a nyitottság (Babinszky László és Horváth Gyula)
[/caption]
Horváth Gyula, az MTA RKK főigazgatója szerint a mostani szerződés a regionális tudomány megerősödését szolgálja. A megállapodás szerint jövő januártól az egyetem regionális politika és vidékfejlesztés tanszéke a két intézmény közös tanszékeként működik majd.
– Nem formális együttműködésről van szó – állította Balogh László, a Kaposvári Egyetem gazdaságtudományi Karának dékánja –, a kutatóintézet három egyetemi docense teljes óraszámmal vesz részt az oktatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!