Közélet

2009.01.15. 17:17

Jelvényt érhet a természetjárás a nemzeti parkban

2009-ben is megszervezi immár hagyományosnak mondható jelvénygyűjtő túráit a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatósága, ahova minden régi és új túrázót várnak. A legtöbb jelvényt összegyűjtő túrázókat idén is ajándékokkal lepik meg a fotóvetítéssel egybekötött évzáró rendezvényükön.

Varga Andrea

Komlós Attila marketing- és kommunikációs menedzser hangsúlyozta: a programok egy része természeti jelenségekhez – virágzás, madárvonulás, szarvasbőgés – és az időjárási körülményekhez igazodik, ezért az előre meghir-detett időpontokban lehetnek változások.

Somogy megyét érintő program például május 2-án a Nárcisz-napi túra Babócsán, vagy május 24-én a poloskaszagú kosbor-túra tótujfalui indulással, s augusztus 1-jén a Baláta-tó környéki kirándulás. De lehet választani augusztusi éjszakai kalandozást a Zselicben, esetleg Márton-napi libalest Béda-Karapancsán. A legelső túra Pécsről indul e hét szombatján, és a téli madárgondozásról is kapnak hasznos információkat a résztvevők.

Varga Andrea -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!