Közélet

2014.12.26. 09:14

Faggyal, hózáporokkal érkezik az igazi tél

A következő napokban nár napközben is fagypont körül alakulhat a hőmérséklet, több helyen is előfordulhat havazás és hózápor.

Időkép.hu/Sonline.hu

– Pénteken sok napsütésre számíthatunk, de keleten, északkeleten és nyugaton lehetnek felhősebb körzetek. Kezdetben délen kisebb havazás, majd napközben elszórtan egy-egy hózápor kialakulhat – írja az Időkép.hu. – Erős, helyenként viharos lehet az északnyugati szél. Hajnalban -4 és +3°C, nappal 2 és 7°C között alakul a hőmérséklet.
Szombaton a középső tájakon naposabb, máshol felhősebb idő ígérkezik. Hószállingózás, egy-egy hózápor a felhősebb tájakon előfordulhat. Nyugaton délkeletire fordul a szél és megélénkül. Nappal is fagypont körül alakul a hőmérséklet. Este nyugat felől havazás érkezhet.



– A legfrissebb számítások szerint vasárnap egy mediterrán ciklon hoz az ország nagy részére havazást, erős, helyenként viharos északias szelet, akár hófúvás is kialakulhat. Többfelé napközben is fagyhat – áll az Időkép előrejelzésében. – Hétfőre ez a ciklon elhagyhatja térségünket, felszakadozik a felhőzet, de egy-egy hózápor kialakulhat a szeles, helyenként hófúvásos időben. Hajnalban erősen fagyhat, de nappal is fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!