Hírek

2005.12.16. 00:00

Az iráni elnök igazolja Bush kijelentéseit

F. K.


Igencsak aggasztja George W. Bush amerikai elnököt Irán kérdése. Legalábbis egy televíziós interjúban így fogalmazott az amerikai elnök. Bush szerint az iráni elnök, Ahmud Ahmadenizsád kijelentései igazolják korábbi meghatározását, miszerint az iszlám ország a „gonosz tengelyének” része. A Fehér Ház felháborítónak minősítette az iráni elnök legújabb kijelentését is, miszerint a holokauszt csak mítosz. Scott McClellan fehér házi szóvivő ennek kapcsán ismét a nemzetközi közösség felelősségére figyelmeztetett, mondván,  ennek a feladata az, hogy megakadályozza Iránt atomfegyver kifejlesztésében.
A kijelentés ellen Izrael is tiltakozott. Ariel Saron miniszterelnök kijelentette, országa képes megvédeni magát az esetleges aggresszió ellen. „Hála istennek, rendelkezünk a kellő katonai erővel” – mondta az izraeli miniszterelnök. Szakértők szerint kizárható, hogy komolyabb konfliktusra kerülne sor. Erre Bush is utalt beszédében, amikor kijelentette: a megoldást  diplomáciai úton kell elérni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!