Friss hírek

2005.12.30. 10:26

Öt zalai települést zárt el a hó

Zala megyében jelenleg öt település megközelíthetetlen a havazás miatt. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: Orosztony, Belezna, Kerecseny, Börzönce és Böde nem közelíthető meg közúton, Lendvajakabfa - amelyet este zárt el a hó a külvilágtól - már egy nyomsávon megközelíthető.

BAMA

Nem járhatók a Gelse-Zalaszentbalázs, a Nagykanizsa-Pötréte, a Pötréte-Hahót, az Újnéppuszta-Újudvar, a Zalakaros-Zalakomár, illetve a Galambok-Zalakomár közötti alsóbbrendű utak. Veszprém megyében Zirc környékén, a Káli medencében alakult ki nehéz helyzet. A települések és az utak felszabadításának érdekében a munkagépek dolgoznak. A lakosság élelmezési és egészségügyi ellátásában egyelőre fennakadás nincs.

A vasúti közlekedésben Vas, Zala és Veszprém megyékben, valamint a főváros pályaudvarainál fennakadások vannak. Az autóbusz-közlekedésben késések várhatók Budapesten a budai részen, illetve a nyugati megyék dombvidékein.

Komoly fennakadásokat okoz a hó a Ferihegyi repülőtéren is. A Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta: a havazás miatt késnek a járatok, és eddig négy gép indulását is törölték. A két kifutópálya közül csak az egyiket használják, de azon is többször le kell állítani a forgalmat, hogy a 30 munkagép folyamatosan takarítani tudja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!