Hírek

2006.08.01. 13:42

Eltörlik a vizitdíjat

Tegnap még titkos volt, de már holnap szavaznak a szlovák kormény programjáról

fk.

A magyar kormány nyomdokaiba lépett Robert Fico szlovák miniszterelnök kabinetje. Előbb titkolózással övezték kormányprogrammjukat, majd alig egy nappal a szavazásra bocsátás előtt egy általánosságoktól hemzsegő programnak csak nagy jóindulattal nevezhető dokumentumot nyújtottak be a pozsonyi parlamentnek. A párhuzam itt még nem ér véget, az ellenzékbe szorult jobboldal Szlovákiában sem fogja megszavazni a programot, mivel az fellazítja az eddigi költségvetési fegyelmet és egyensúlyvesztéshez vezet a szlovák gazdaságban.

A Smer viszont annyiban megtartja választási ígéreteit, hogy nem vezetik be a tandíjat, az élelmiszerek és alapvető háztartási cikkek esetében csökkentik az Áfát, illetve eltörölték a Dzurinda kabinet bukását okozó 20 koronás vizitdíjat (140 Forint) illetve a napi 50 koronás (350 forint) kórházi étkezési hozzájárulást és 20-ról 5 koronára (35 Forint) csökkentették a receptdíjat. A két egészségügyi biztosító közhasznú állami társasággá alakul át. Az ellenzék azzal bírálta Fico programtervezetét, hogy Magyarországhoz hasonló adósságcsapdába kergeti az országot osztogató politikájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!