Közélet

2007.01.16. 18:55

Forró vízbe esett a hároméves kislány

Rohamtempóban vitte a mentőautó Pécsre azt a hároméves nagybajomi kislányt, aki forró vízbe esett kedd este. A gyermek súlyos, de nem életveszélyes égési sérüléseket szenvedet.

Harsányi Miklós

A kislány testfelületének tizenegy százalékán első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A lapunknak nyilatkozó szakember elmondta: már a helyszínen speciális orvosi ellátásban részesült a sérült, azonnali hűtést és erős fájdalomcsillapítót kapott, és az orvosok bőséges folyadék-bevitelről is gondoskodtak.

A szerencsétlenül járt nagybajomi kislány kezelését már a kora esti órákban megkezdték a pécsi gyermekklinikán. A betegek felgyógyulása ilyen helyzetben hetekig eltarthat; ez jórészt attól függ, hogy milyen gyorsan indul meg a bőr hámosodása.

Somogyban évente nyolc-tíz gyermeket ér hasonló baleset. Az esetek többsége disznóvágásnál következik be. A forrázás áldozatai általában óvodás korú gyermekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!