Hírek

2007.02.11. 17:22

Oroszokat hív Jörg Haider Karintiába

E. Cs.

A tartományi elöljáró, s az országos politizálástól egyre jobban visszahúzódó politikus Moszkvába is elutazik, hogy reklámszakemberek társaságában minél nagyobb kedvet csináljon az oroszok körében a karintiai üdüléshez.

Haider állásfoglalása néhány nappal azután látott napvilágot, hogy egy másik tartomány idegenforgalmi szakembere – az osztrák tömegtájékoztatás által egyöntetűen szerencsétlennek minősített – nyilatkozatban beszélt arról: a kitzbüheli négy és ötcsillagos szállodák többségének üzemeltetői megállapodtak abban, hogy ezentúl 10 százalékban maximálják az orosz vendégeknek biztosított férőhelyek számát.

Állítólag az orosz újgazdagok „viselkedése”, „mértéktelen alkoholfogyasztása” és „hangoskodása” zavarja a más országokból érkezett vendégeket. A statisztikák egyelőre nem támasztják alá, hogy az orosz turisták megszállnák Ausztria luxusüdülőhelyeit. Azt viszont igen, hogy az idegenforgalmi bevételek szempontjából mindenképpen jól jön az ausztriai síközpontoknak az orosz turisták rohama. Egy ausztriai vásárlásnál az orosz állampolgárok átlagosan 503 eurót költenek, míg például a japánok csak 285-öt, az amerikaiak 390-et, az ukránok azonban 621-et.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!