Hírek

2007.03.06. 19:10

Ha dollárban fizetnek, Budapest a legolcsóbb

Budapest kínálja messze a legalacsonyabb megélhetési költségeket a dollárban fizetett kiküldötteknek a közép-európai EU-tagállamok nagyvárosai közül – ez derült ki az Economist Intelligence Unit (EIU) kedden kiadott költséglistájáról.

BAMA

A vezető londoni gazdaságkutató intézet félévente kiadott, százas megélhetési mutatója hagyományosan New Yorkot tekinti az összehasonlítás alapjául; ehhez meghatározott áru- és szolgáltatáskosár átlagárait veszi figyelembe. A 132 várost tartalmazó listát az idei tavaszi felmérés szerint a legutóbbi első helyezett, Oslo vezeti. A norvég főváros után a legdrágább Párizs, a francia metropoliszt Koppenhága, London, majd Tokió és Oszaka után Reykjavík, Zürich, Frankfurt és Helsinki követi. Kelet-Európa messze legdrágább városa Moszkva.

A közép-európai EU-tagországok nagyvárosai közül ugyanakkor most is Budapest a legolcsóbb, 74-esről 67-esre csökkenő költségindexével. A legolcsóbb kelet-európai város Szófia, amely 60-as költségindexével a 111. helyre került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!