Közélet

2007.03.13. 08:14

A drogok káros hatásaival szembesültek a tizenévesek

Bömbölő zene, kivetített disco képek fogadták tegnap az elsötétített művelődési házban a balatonlellei és a környékbeli iskolák tanulóit. Vigyázz magadra! címmel, egy kétórás szünet nélküli előadással, a drogok korosztályos veszélyeire irányították a hetedik, nyolcadik osztályos gyerekek figyelmét.

Márton László

A teljes sötétségben zajló előadás alatt, szembesülhettek a fiatalok az alkohol és egyéb legális drogok, illetve az illegális kábítószerek hatásaival, azok veszélyeivel. Tíz megtörtént discobaleset fotókkal illusztrált bemutatása, az előadásba ágyazott ezerháromszáz kivetített kép és a hetven hangefekt döbbent csendet parancsolt a hallgatóságra.

Az előadás után szinte némán hagyta el a kétszáz fős diáksereg a termet.
– Jellemző ez a hatás. Azt szeretnénk elérni, hogy akkor és ott is jusson eszébe a fiataloknak az amit most tapasztaltak, amikor esetleg lehetőségük adódna kipróbálni a bemutatott szerek valamelyikét – mondta Klabusitzky Görgy a Rendőrtiszti Főiskola adjunktusa az előadás vezetője, aki az általános iskola 7-8 osztályos tanulóira valamint középiskolásokra kidolgozott előadásokkal évek óta járja az országot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!