Hírek

2007.03.13. 12:54

Bombariadó a Fővárosi Bíróságon

Bombariadó miatt kiürítették a Fővárosi Bíróság épületét kedden délelőtt - erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

BAMA

Bartha László elmondta: nem sokkal 8 óra után egy férfi a rendőrség segélyhívójára telefonálva közölte, hogy bomba van a Markó utcai épületben. A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságának közleményéből kiderül, hogy "egy szélsőséges csoport" olyan bejelentést tett, hogy a Fővárosi Bíróság épületében "rajtuk kívül álló személyek segítségével bombát helyezett el, amit a nap folyamán kívánnak robbantani". Gálik Viktória, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat szóvivője elmondta, hogy miután kiürítették az épületet, a szolgálat tűzszerészei megkezdték az épület átvizsgálását, amely órákig is eltarthat.

Ezért a Fővárosi Bíróság elnöke elrendelte az épület kiürítését. Kedden már nem tartanak tárgyalásokat a bíróságon. További rendelkezéséig valamennyi bírósági épületbe belépő személynek az ellenőrző kapun át kell haladnia - olvasható a közleményben.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!