Közélet

2007.03.21. 09:09

Vállalkozói csoport működtetné az atádi kórházat

A nagyatádi kórház üzemeltetésére tett ajánlatot és tárgyalási lehetőséget kért egy újonnan alakult magyarországi egészségügyi vállalkozás, a Medical Investments Zrt., melyről a város képviselő-testülete rendkívüli ülésen tárgyalt.

Csikós Magdolna

Kiderült: több képviselő is aggályosnak tartja az ajánlatot, mivel a céget január elején jegyezték be, és a szakmai hozzáértéséről érdemi információt nem találtak a képviselők. Bóta László, a kórház főigazgató főorvosa elmondta: tudomása szerint közgazdászok – köztük egy budapesti kórház gazdasági igazgatója, – valamint jogászok hozták létre a céget, amely az országban több kórházzal tárgyal a működtetés lehetőségéről. A régióban Marcali és Szigetvár került a vállalkozás látókörébe, de várhatóan csak 10-15 kórházzal születik tényleges megállapodás.

A cég a tájékoztató anyagában a szándékait is leírta: 20-30 évre vennék át az intézmények üzemeltetését, a dolgozók közalkalmazotti jogviszonya egyszerű munkaviszonnyá alakulna, de – amint Bóta László mondta – az ajánlatból kitűnik, hogy anyagilag ez nem érintené hátrányosan az alkalmazottakat. Hozzátette: az intézmény jövőjének jót tenne a befektető, hiszen az első években vélhetően jelentős beruházásokra kerülne sor, és az sem elhanyagolható szempont, hogy a vállalkozásban működő kórház áfát is visszaigényelne, ami szintén fontos pénzügyi szempont.

A testület úgy határozott, lehetőséget ad a Medical Investments Zrt.-nek a további tárgyalásokra, de ezzel még nem kötelezte el magát egyik fél sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!