Közélet

2007.03.22. 19:48

Milliárdos fejlesztési tervek Igalban

A legstílszerűbben ünnepelték az igali termálfürdőn a víz világnapját. Csütörtökön ugyanis mintegy hat héttel a tervezett határidő előtt átadták a felújított külső medencéket.

F. Szarka Ágnes

– A két legöregebb medencét újítottuk fel saját erőből – mondta a megnyitón Jakab József polgármester. – Elmondhatjuk, hogy az ötvennégy millió forintos beruházással valóban európai szintű fürdőzési lehetőséget tudunk nyújtani a vendégeknek. Kicseréltük a gépészetet, látványelemeket és vízköpőket építettünk be, fagyálló csempével burkoltuk a feszített víztükrű medencéket. A néhány éve átadott fedett, és a most megnyitott külső medencék felújítása azonban csak a fejlesztés első lépése
[caption id="" align="aligncenter" width="450"] Megújult a két régi medence - Fotó: Kovács Tibor
[/caption]
Az önkormányzat 2002 óta tulajdonosa a fürdőnek, és nagyobb léptékű fejlesztésben gondolkodik. A projektértéke több mint kétmilliárd forint.
– Az öltözők átépítése 50-100 millió forintos költséggel járna, de tervezzük a gyógyászati rész bővítését és látvány-strand medence kiépítését is. A szállodakapacitás bővítése szintén megoldásra vár. Víz van elég. Három kút adja a termálvizet, de a negyedik is bármikor a rendszerbe kapcsolható. A több mint 670 méterről feltörő 82 fokos víz garancia arra, hogy Igal az elkövetkező évtizedekben – ha megkapjuk az uniós támogatásokat – fürdő nagyhatalommá válhasson – mondta a polgármester.

A fürdő csütörtöki átadása után már a gyógyulni vágyók is birtokba vehették a medencéket. A jövőben az igények határozzák meg, hogy milyen vízzel töltik fel őket. Lehetőség szerint ez egyik medencében gyógyvíz, míg a másikban kevert, hosszabb idejű fürdőzésre is alkalmas víz lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!