Hírek

2007.03.28. 13:38

Hátrányba kerülhetnek a dacoló kórházak

Az ellátási szerződést alá nem író kórházaknál megmarad a korábbi finanszírozási rend, ám ez azt jelenti, hogy kevesebb forrásból gazdálkodhatnak az intézmények - közölte Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa szerdán.

BAMA

Ahol nem írják alá a szerződést, ott egy régi típusú finanszírozási rend szerint kell átmenetileg finanszírozni. Azok az önkormányzati fenntartású kórházak, amelyek nem írják alá a szerződést, elesnek olyan lehetőségektől, mint például a fejlesztési pályázaton való részvétel, amely a napokban nyílik meg - mondta az MSZP szakpolitikusa. Közölte, a régi finanszírozási rend "valamivel rosszabb pozíciót jelent", mert áprilistól már érvényesek az új alapdíjak, valamint a kiegészítő és más juttatások - tette hozzá.

Kökény Mihály súlyos felelőtlenségnek nevezte, ha bármilyen politikai megfontolásból nem írják alá a szerződéseket. Mint mondta, az ellátás zavart nem szenvedhet, a beteget fogadni kell akkor is, ha nincsenek aláírt szerződések. Az egészségbiztosítás mindenképpen garantálni fogja az ellátást - tette hozzá.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!