Közélet

2007.03.30. 08:32

Hálót vethettek a télen is

Az elmúlt hetekben kezdték meg Keszthelynél az angolna varsás halászatát.

Fónai Imre

– Reménykedünk, hogy a Balaton vízállása lehetővé teszi a vízeresztést, így a siófoki zsilip előtt elhelyezett csapdát is „bevethetjük” – mondta Kiss György Károly, a Balatoni Halászati Zrt. vezérigazgatója. – Német piacra szállítjuk az angolnát, június 30-ig van rá megrendelésünk.

A halforgalmazás szempontjából a húsvét tájéka a karácsony után a második legfontosabb időszaka az évnek. Új fagyasztott termékekkel is piacra lépett most a Balatoni Halászati Zrt.

A vezérigazgató arról is beszélt: először védik horgászati tilalommal és hajózási korlátozással a süllőfészkeket. – Háromezer darabot helyeztünk ki a süllő legkedveltebb balatoni ívási területeire – magyarázta Kiss György Károly. – A süllőállomány óvása, a jobb szaporodásuk érdekében lépett életbe az időszakos tilalom.

A süllő mesterséges ívóhelye Balatonberénynél az óriáscsúszda előtti, Fonyódon a hegy nyugati oldalán lévő, Balatonszemesen a hajókikötőtől nyugatra, Földváron pedig a magasparttól északra eső vízterület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!