Közélet

2007.03.30. 14:42

Bizonyíthattak az egyetemisták

Péntek délelőtt rendezték a Kaposvári Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciáját az állattudományi, a gazdaságtudományi, a művészeti és a pedagógiai karok közös szervezésében Toponáron.

Tímár András

A rendezvényen olyan hallgatók mutatták be kutatásaikat, akik már továbbjutottak az Országos TDK-ra. A rendezvény célja tehát az volt, hogy a különböző karok képviselői megismerjék egymás munkáját az egyetemi integráció jegyében. Az előadásokat az érdeklődők állattudományi és társadalomtudományi szekcióban hallhatták.

Minden felszólaló tizenöt percben foglalhatta össze kutatását, majd ezt az öttagú zsűri négy szempont alapján értékelte: téma jelentősége, előadókészség, szemléltetés, vitakészség.

A legjobb eredményt az Állattudományi Szekcióban Pintér Katalin ötödéves agrármérnök szakos hallgató, a Társadalomtudományi Szekcióban pedig Végh Bernadett ötödéves közgazdász–gazdálkodási szakos hallgató érte el.

A zsűri kiemelte, hogy a konferenciának mindenki nyertese, hiszen szereplésük előtt a résztvevők már bizonyították rátermettségüket, ezért is jutottak tovább az országos megmérettetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!