Hírek

2007.04.11. 18:52

Bayern München–AC Milan 0–2

Miután a milánói mérkőzésen 2-2-es döntetlent értek el a bajorok, az olaszoknak mindenképpen gólt kellett rúgniuk a továbbjutáshoz. Ancelotti reményeit táplálhatta, hogy csapatában ott volt a rendkívül gólerős Filippo Inzaghi is.

Stanga István

BAYERN MÜNCHEN: Kahn, Lell, Van Buyten, Lucio, Lahm, Salihamidzic, Van Bommel, Hargreaves, Ottl, Makaay, Podolski Vezetőedző: Ottmar Hitzfeld

MILAN: Dida, Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski, Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf, F. Inzaghi, Kaká Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Játékvezető: Manuel Mejuto Gonzalez (spanyol) 

Gólszerzők: Seedorf (28), F. Inzaghi (31)

Csere: Ottl helyett Roque Santa Cruz (46), Makaay helyett Pizarro (61), Lell helyett Görlitz (77), ill. Inzaghi helyett Serginho (70), Seedorf helyett Gourcuff (80), Gattuso helyett Cafu (87)

Sárga lap: Van Bommel (47), Salihamidzic (63)

Kiállítás:

1. p. A hazaiak kezdték a játékot.

8. p. Van Bommel ívelte a labdát az olaszok ötöse tájára, s a hosszú oldalon érkezett is Lell, akinek erőtlen lövését Oddo a gólvonalról vágta ki a mezőnybe.

10. p. Maldini lágyan ívelt egy labdát a bajor kapu előterébe, ám Inzaghi egy leheletnyivel lemaradt, így Kahné lett a labda. 

12. p. Makaay nagyszerű labdát adott Podolskinak, aki mintegy 14 méterről laposan, nagy erővel lőtt, ám Dida vetődéssel hárított.

21. p. Gyors olasz támadás futott a bal oldalon, amelynek végén Jankulovski pontosan tálalt Inzaghi fejére, azonban a fejes erőtlen volt, így Kahnnak nem okozott gondot.

22. p. A félidő fele tájára teljesen kiegyenlítetté vált a játék, a Milan a kezdeti passzivitás után egyre kezdeményezőbb.

27. p. Makaay indult keresztbe a Milan 16-osánál, jött is felé a labda, de nem tudta átvenni, így odalett a lehetőség.

28.p. GÓL, 0-1 Kaká átadását Seedorf kapta a németek kapujától vagy húsz méterre. Tolt egyet a labdán, majd 17 méterről kilőtte Kahn kapujának jobb alsó sarkát, 1-0. Jelen pillanatban már a Milan a továbbjutó.

31. p. GÓL, 0-2 Seedorf a németek térfelének közepe táján gyönyörűen, sarokkal tette tovább a Gattusotól kapott labdát, amellyel Inzaghi lépett ki a védők közül, s 17 méterről biztosan lőtt Kahn hálójába, 0-2. A televíziós visszajátszás alapján nem zárható ki, hogy Inzaghi lesen állt.

41. p. Szabadrúgáshoz jutottak a németek az olaszok tizenhatosának sarka táján, mintegy 21-22 méterre Dida kapujától. A középre nyesett labda az ötösön pattogott, ám a védők nem hagyták, hogy Podolski megszerezze, így Didáé lett. 

45+1. p. Gyors olasz kontratámadás futott végig a németek térfelén Kaká és Inzaghi jóvoltából, ám végül a brazil lövése elakadt egy hazai védőben. A bíró végett vetett az első félidőnek. 

A félidőben megérdemelten vezet 2-0-ra a rendkívül taktikusan játszó Milan. Az olasz csapat kivárt, majd szépen, lassan egyre inkább átvette a játék irányítását, s két támadását is góllal sikerült befejeznie. Ha a bajorok a második félidő elején nem tudnak gólt szerezni, szinte reménytelenné válik a helyzetük.

46. p. Elkezdődött a második félidő. A szünetben cseréltek a németek: Ottl helyére Roque Santa Cruz érkezett.

47. p. Van Bommel kapott sárga lapot, mert belekönyökölt Ambrosinibe.

61. p. Újabb csere a bajoroknál. Makaay helyett Claudio Pizarro érkezett.

63. p. Nesta becsúszása után Salihamidzic kapott sárga lapot, mert megrángatta az olasz mezét.

65. p. Kaká gyönyörű cselekkel tört be a német 16-oson belülre, hét méterről laposan lőtt, ám Kahn lábbal hárítani tudott. 

(A Liverpool 1-0-ra vezet Crouch 67. percben szerzett góljával a PSV ellen.)

70. p. Csere az olaszoknál is, Inzaghi helyett Serginho folytatja.

77. p. Hitzfeld kihasználja utolsó cserelehetőségét is, Lell helyett Görlitz a pályán.

80. p. Ancelotti is cserél, Seedorfot Gourcuff váltotta.

87. p. Még egy olasz csere, Gattuso helyére Cafu állt be.

89. p. Szabadrúgáshoz jutottak a németek Dida kapujától mintegy 21-22 méterre, de nem tudtak élni a lehetőséggel.  

90. p. A játékvezető három percet hosszabbít majd. 

90+2. p. Pizarro elvetődve lőtt tíz méterről Dida kapujára, ám a brazil kapus bravűrral védett.

90+3. p. Kaká még egy gólt rúghatott volna, de kicsit könnyelműen rúgta kapura a labdát, így az Kahnnak nem okozott gondot. Vége a találkozónak.

A Milan magabiztos játékkal, megérdemelten jutott a BL legjobb négy csapata közé, ahol három angol együttes várja, miután a Liverpool 1-0-ra legyőzte hazai pályán a PSV-t, így csatlakozott a Chelsea-hez és a Manchester Unitedhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!