Közélet

2007.04.14. 08:18

Fészket rakott a gólyáknak

Kelevízen Tóth Sándorné teraszán muskátlik helyett madáretetők lógnak, udvarában gólyák laknak.

Vigmond Erika

Cinkék, feketerigók, vadgalambok, még jónéhány madár talált otthonra a kelevízi Tóth Sándornénál. A faluban nála fészkel az egyetlen gólyapár. – A ház előtti villanyoszlop tetején volt a fészkük, ahonnan le kellett venni – mondta az önkéntes állatvédő. – Mindenképpen szerettem volna megmenteni az évek óta visszajáró gólyapár helyét, ezért az áramszolgáltató segítségével, az udvaromban állíttattam fel az oszlopot, annak a tetejére került az új lakhely. A szomszéddal közösen készítettük a fészkelő kosarat, ágakat is szedtünk bele. Elfogadták az új fészket, itt maradtak. A magasfeszültségű vezetékek miatt, sajnos számos gólya pusztul el.

Új fészket raktak

Fészket raktak a böhönyei köztestületi tűzoltók is. Az egykori faüzem kéményének tetején lakott egy gólyapár. Tisztításkor lekerült a fészek, így az érkező madarak nem találták a helyüket. Balázs József megbízott parancsnok elmondta: már felrakták az új fészek alapját. Mivel közel a költési idő, a gólyák közben már másik otthont kerestek. Azonban bíznak benne, hogy újra lesz majd lakója a fészeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!