Sport

2007.04.21. 20:53

Bejutott a döntőbe a Kométa

Bejutott a férfi röplabda-bajnokság fináléjába a Kométa-Kaposvár, miután az elődöntő harmadik mérkőzésén is legyőzte a MAFC-Hartmann együttesét.

Fenyő Gábor

Kométa-Kaposvár–MAFC-Hartmann
3–0 (17, 16, 14)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 200 néző. V.: ifjabb Juhász, Horváth M.
Kométa-Kaposvár: ifjabb Laszczik (2), Kántor (14), Bánhegyi (2), Németh Sz. (9), Mózer (10), Chacon (2). Csere: Molnár D. (liberó), Kovács Z. (4), Horváth D. (6), Nagy J. (5), Czintula (4). Vezetőedző: Mészáros Péter. Edző: Zarka Péter.
MAFC-Hartmann: Vocskó M. (–), Tari (1), Bokor L. (4), Takács L. (2), Tóth M. (6), Honti (5). Csere: Németh G. (liberó), Hoboth (1), Apró (6), Nagy N. (1). Vezetőedző: Vocskó György.

A nézőtérről úgy tűnt, mintha kicsit lazára vette volna a bajnoki elődöntő harmadik, utolsó kaposvári felvonását a Kométa. A nyitójátszmában ugyanis meglehetősen sok pontot ajándékozott ellenfelének a házigazda kaposvári együttes. Az is igaz viszont, hogy amikor Németh Szabolcs és Mózer Zoltán megemelkedett, s tisztességesen megsuhintották a labdát, a vendég fővárosiak jobbára csak keresgélték a játékszert...

A második játékrész Kántor Sándor ász-parádéját és Kovács Zoltán szépségdíjas blokkbemutatóját hozta, míg a túl oldalon a MAFC két rutinos harcosa, Tóth Miklós és Apró János szorgoskodott. A harmadik, utolsó felvonásra aztán már mindenki pályára került, s a Kométa fiatal reménységei is – Horváth Dániel, Nagy József és Czintula Mihály – hozzátették a magukét a csapat összprodukciójához.

A május 2-án kezdődő bajnoki fináléban a Kométa ellenfele az a Vegyész RC Kazincbarcika lesz, amelynek a másik elődöntőben szintén elég volt három meccs a Kecskemét ellen.

Lelátói sztárparádé

Igazi röplabdás sztárparádét hozott a férfi röplabda bajnoki elődöntő harmadik kaposvári találkozója. Míg a pályán Kántor Sándor és társai oktatták a fővárosi egyetemistákat, addig a lelátóról a Kométa – majd az ősi rivális Vegyész RC Kazincbarcika – egykori kitűnőségei figyelték őket. Így összefutottunk a Törökországból hazatért Demeter György mesterrel, s ott volt a Városi Sportcsarnokban a legutóbb Olaszországban játszott Tomanóczy Tibor, valamint a Németországban légióskodó Geiger András is.


Mészáros Péter: – A minimális elvárást teljesítettük; másodiknál rosszabbak már nem lehetünk. Ami pozitívum, hogy egyetlen szettet sem veszítettünk a MAFC-Hartmann elleni három meccses bajnoki elődöntőben.
Vocskó György: – A Kométa elleni mérkőzések remek felkészülést jelentettek a Kecskemét elleni bronzmeccsre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!