Sport

2007.04.22. 19:54

Hölgyek is izzadtak a hatalmas súlyok alatt

Négy egyéni aranyérmet nyertek a somogyi sportolók a Kaposváron rendezett fekvenyomó országos bajnokságon vasárnap. A csapatversenyben a tabiak állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.

Molnár Gábor

Fekvenyomó országos bajnokságot rendezett Kaposváron a Body Fitness SC (Lion''s Gym; edzők: Kalocsa Zoltán és Klujber Zoltán) és a Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ).

– A megmérettetésen összesen százhetven sportoló mérte össze tudását – mondta Kalocsa Zoltán tréner, a MERSZ elnökségi tagja. – A gyengébbik nem képviselői is szép számban jöttek el; ötven hölgy izzadt a hatalmas súlyok alatt. Az esemény nagyon jól sikerült, miután több országos csúcs is megdőlt. A csapatunk, a Body Fitness SC kiválóan szerepelt a viadalon, hiszen tanítványaink összetettben a dobogó második fokára állhattak. Egyéniben Könye Szabolcs érte el a legjobb eredményt, miután a 82,5 kilogrammosok között, 210 kg-os teljesítménnyel aranyéremmel zárta az ob-t.

– Három év kihagyás után, tavaly kezdtem el ismét versenyezni – mondta Könye Szabolcs. – A 2006-os esztendőben „csak” felhozó viadalokon vettem részt, az igazi nagy erőpróba a vasárnapi országos bajnokság volt. Rögtön az első próbálkozásra kinyomtam a 210 kg-ot, és mint utóbb kiderült, ezzel a teljesítménnyel meg is nyertem a kihívást és ezzel együtt az ötödik bajnoki címemet gyűjtöttem be. Az eredménnyel természetesen elégedett vagyok, de jobban örülnék, ha a 220-at is teljesítettem volna.

A verseny szenzációját a tabiak szolgáltatták, akik Salamon Erika (48 kg) és Forró Márton (75 kg) révén két első helyezéssel gazdagodtak. Kromek András és Dombóvári Zsolt edzőpáros társulata a csapatversenyben is a legjobbnak bizonyult.

Az ob-n elindultak a barcsi fekvenyomók (edző: Bukovics Zoltán) is, akik közül Horváth Tamás szerepelt a legjobban, miután az 56 kg-osok mezőnyében nem talált legyőzőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!