Közélet

2007.04.23. 08:08

A tanulás támogatásával kell segíteni a cigányságot

A hat éve elhunyt Bogdán Jánosra emlékeztek és tanulmányi ösztöndíjakat adtak át a görgetegi Általános Iskolában. Az iskolában emléktábla jelzi a görgetegi születésű férfi iránti tiszteletet, aki Pécsen megalapította a Gandhi Gimnáziumot.

Csikós Magdolna

Néhány éve ösztöndíjat is alapítottak a cigány fiatalok tanulásának támogatására, melyet minden évben görgetegi középiskolás fiatalok kaphatnak meg. Idén Bogdán Tímea és Pintér Krisztina kapott hozzájárulást a tanuláshoz, 50-50 ezer forintot.

Az ösztöndíjat, valamint az azzal járó oklevelet Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke adta át, aki azt mondta: a cigányság számára egy út vezet ki a nehézségekből, ez pedig a tanulás, amely segít lerombolni az előítéleteket és mintát, példát állít mindenki elé, különösen a roma fiatalok elé. Hozzátette: a jövőben csak a tanulás támogatásán keresztül tudja elképzelni a cigányság segítését, de ebben sokkal nagyobb mértékű segítséget kell nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!