Hírek

2007.04.24. 18:57

Kivonult a Fidesz és a KDNP

Kivonultak a Fidesz és a KDNP képviselői az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának keddi üléséről.

É. S.

Az ellenzék azért döntött így, mivel nem fogadták el Mikola Istvánnak, a bizottság fideszes alelnökének azt a javaslatát, hogy a hódmezővásárhelyi betegtragédiát tárgyaló napirendi ponthoz a keceli kisgyermekek esetével is foglalkozzon a bizottság.

A mérgezést szenvedett két kisfiú egyébként már jobban van, várhatóan a héten elhagyhatják a klinikát. Az ülésen Havasi Katalin, a hódmezővásárhelyi önkormányzat tanácsnoka azt hangoztatta, hogy a mentőben meghalt mindszenti férfi az egészségügyi reform áldozata, mivel a sürgősségi betegellátást nem igazították a megváltozott beutalási rendhez, a súlyponti kórházakhoz.

A változásokról az orvosok nem kaptak megfelelő tájékoztatást, az április 1-től érvényben lévő ágyszámkapacitások pedig nem elegendőek a sürgősségi feladatok ellátásához. Matejka Zsuzsanna, az Egészségügyi Minisztérium kabinetfőnöke kijelentette, a sürgősségi ellátás szabályai nem változtak az ágyszámelosztás során, és erre hivatkozni nem lehet. A sürgősségi ellátás milyensége és minősége nem kapacitás kérdése és nem függ a belgyógyászati ágyak számától.

A bizottsági marakodás után ötpárti konszenzusra jutottak a parlamenti erők abban, hogy közös módosító indítványokat nyújtanak be a „Legyen jobb a gyereknek” nevet viselő nemzeti stratégia céljainak kiegészítésére.

É. S. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!