Közélet

2007.04.28. 08:13

Bólintottak az olaszok

Elhárultak az akadályok, indulhat az ipari park pályázat előkészítése – tájékoztatott Szászfalvi László polgármester a csurgói testületi ülésen. Elmondta: a Csurgói Ipari Park Beruházó Kft taggyűlésén az olasz többségi tulajdonos elfogadta a felkínált tőkeemeléses konstrukciót.

Varga Andrea

– Csurgó növeli részesedését a kft-ben – mondta a polgármester. A társaságnak jelenleg 36 millió forintos jegyzett tőkéje van, ebből 35 millió az olaszoké, s csupán egy az önkormányzaté. Most a jegyzett tőke összegét 80 milliósra emelik; a csurgói önkormányzat  4.5 milliós tőkeemeléssel száll be, s apportálja a 9.5 milliós ipari park címet is.

Egy állami céggel  – a Regionális Fejlesztési Holding Rt-vel  – készül együttműködésre, amely 30 millióval száll be. A taggyűlésen módosították a társasági szerződést, a társaság telephelye a Városháza címe lett. Kijelöltek két ügyvezetőt, egyik olasz, a másik Martinka Zoltán, a Kaposvári Gazdasági Fejlesztési Kft ügyvezetője. A polgármester úgy véli: az új konstrukció működőképessé teheti a céget, s  megindulhat az ipari park pályázat előkészítése. Forrást a Regionális Operatív Programtól remélnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!