Közélet

2007.05.06. 14:35

Szerkezetkész a köröshegyi völgyhíd

Elkészült a köröshegyi viadukt betonázása a völgyhíd közepén is, ezáltal szerkezetkész állapotba került az Európában egyedülálló méretekkel rendelkező építmény.

SONLINE

A munkát szombat este 8 óra körül fejezték be, így az 1880 méter hosszú, és 88 méter magas hídon akár a napokban megindulhat a kerékpáros, illetve gyalogos forgalom.

A kontinens legnagyobb völgyhídját a szakemberek három évvel ezelőtt kezdték két irányból építeni, Budapest és az országhatár felől egyidőben.
A 40 milliárd forintból felépített híd saját szennyvíztisztítóval is rendelkezik, így az építők szerint akkor sem kerülhet szennyeződés a Balatonba, ha a viadukton veszélyes anyagot szállító kamion szenved balesetet.

A völgyhíd avató ünnepségét a jövő héten tartják, a hagyományok szerint végiggurítanak rajta egy hordót. Az építmény várhatóan augusztusra készül el teljesen, az autósok ekkortól az M7-es autópálya Zamárdi és Balatonszárszó közötti teljes szakaszán közlekedhetnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!