Közélet

2007.05.11. 19:37

Zászlóshajó-program

100 milliárd forint jut az elkövetkező hét évben a Balaton idegenforgalmának, és gazdaságának fejlesztésére valamint a tó környéki települések infrastruktúrájának javítására – jelentette be Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter pénteken Siófokon.

Kolumbán Tünde

A Balaton Fejlesztési Tanács által kezdeményezett: Szeressük együtt a Balatont című fórumon elhangzott, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Tervben a Balaton kiemelt szerepet kap annak érdekében, hogy a tó környéke több idényes, európai szintű turisztikai központtá alakulhasson át. A miniszter asszony a fejlesztési tervek megvalósításának érdekében a Balaton Fejlesztési Tanács hatáskörének bővítését támogatja.

A tervezett fejlesztések között Zala megyében a fenékpusztai lovascentrum bővítése, Veszprémben a zánkai gyermekfalu átalakítása, Somogyban pedig a marcali gyógy- és termál szálloda készülhet el elsőként a Balaton Zászlóshajó Program részeként- tudtuk meg a Balaton Fejlesztési Tanács elnökétől.

- Legalább 10-12 balatoni településnek kell úgy átalakulnia, hogy éves szinten a tónál tudja tartani a vendégeket – mondta Suchman Tamás. A Balaton Fejlesztési Tanács elnöke hozzátette, hogy ehhez mintegy 400 milliárd forintos beruházásra lenne szükség, ezért az állami és uniós támogatások mellett külföldi tőkét is be kell vonni a fejlesztésekbe.
Suchman Tamás a fórumon a média segítségét kérte a tó marketing munkájának erősítéséhez, hiszen mint mondta a Balatoni egyik legjobb „rendezője” a magyar sajtó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!