Közélet

2007.05.13. 10:32

Viperát csak a sör tudja kiütni

A Vipera becenévre hallgató profi bokszoló úgy indult el a világbajnoki cím felé, hogy az utcán fölpofozták.

Kolumbán Tünde

Engem semmi nem tud úgy kiütni, mint a sör! - viccelődött Kovács Attila, és egy korsó csapoltat kért a pincértől. Viperával egy siófoki étteremben találkoztunk, ahová barátnője édesanyja hívta meg a párt egy kis ünneplésre. Attila ugyanis megvédte az IBO nagyváltósúlyú világbajnoki címét.

Nem így képzel el az ember egy bokszolót, aki két napja még a ringben állt, és osztotta a pofonokat. A találkozó előtt azt gondoltam, hogy egy kék-zöld monoklis sráccal ülünk le egy asztalhoz, ehhez képest Vipera arcán mindössze egy, a szemöldöke felett lévő apró heg emlékeztet a címvédő mérkőzésre.

– Elég ütésálló vagyok – magyarázza Kovács Attila és hozzáteszi, hogy a múlt heti ellenfele, Frazier is hasonló gyerek, bírja a strapát. – Úgy megvertem, hogy miközben bokszoltunk, arra gondoltam: ennek még az unokája is hülye lesz.

Az oroszlányi fiú ökölvívó pályája úgy indult, hogy gyerekkorában elagyabugyálták az utcán.
– Először cselgáncsoztam, kezdi Vipera. És elmeséli, hogy edzésről tartott haza, amikor a kapualjukban néhány idősebb sráctól kapott jó néhány pofont, mert nem volt nála pénz.
– Kopogtam az ajtón, apu nyitotta ki, és kérdezte, hogy ezt miért kaptam. Mondtam, hogy azért, mert nem volt egy huszasom. Na, akkor mondta: gyerek, más sport kell neked, és elvitt bokszolni.

Közvetlen, jó kedélyű embert ismerhettünk meg Kovács Attila személyében, akiről hamar kiderült, kiváló riportalany, hiszen minden kérdésre akad egy-egy érdekes sztorija. A mély ütésekkel kapcsolatban például olyan intim kulisszatitkot is elárult, hogy meccs közben sem hord alsónadrágot.

A jóképű fiatal sportoló talán nem csak emiatt a nők kedvence. Honlapján keresztül folyamatosan ajánlatokkal bombázzák a hölgyek. – A TV2 egyszer kitalálta, hogy nincs a Viperának csaja, majd ők szereznek. Az egyik magazinban pedig megjelent rólam egy fotósorozat azzal, hogy hölgyek jelentkezését várom. Aztán szóltak a tévétől, hogy gyere, mert jött vagy ezer levél, ki kellene választani a nőt – meséli nevetve. Válogattunk egy darabig, aztán amikor már csak ketten voltak versenyben, ráböktem az egyik fotóra, és mondtam, hogy akkor legyen ez a lány. Erre mondták, hogy nem, a másik lesz a befutó. Kamerák kíséretében el kellett vinnem vacsorázni. Nagyon kellemetlen volt a helyzet, alig vártam, hogy vége legyen.

Azóta a női rajongókat egy hivatalosan is szép lány ütötte ki a ringből. A latin amorosoként is emlegetett bokszoló szívét egy siófoki lány rabolta el. Biztosan sokan emlékeznek még Proksa Szandrára, aki 2005-ben képviselte Magyarországot a világ legszebbjei között. Szandra megnézi Attila minden mérkőzését. S mint mondja nemcsak azért, hogy a helyszínen izguljon élete párjáért, hanem mert tényleg szereti a bokszot.
Szandrának egy rövid ideig nem kell a nézők soraiból figyelnie, hogyan püföli az ellenfél Attilát, hiszen Vipera egyelőre nem készül újabb mérkőzésre. Attila most leginkább arra koncentrál, hogy elvigye a barátnőjét nyaralni egy szép helyre. A pihenés alatt talán a bokszoló sérült lába is helyrejön, és a következő meccsen még jobb formáját hozza majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!