Hírek

2007.05.16. 13:13

Nem lehettek öten az erőszakoskodó rendőrök?

Egyetlen helyen sem teljesített szolgálatot egyszerre öt rendőr azon az éjszakán, amikor rendőrruhás férfiak szexuálisan bántalmaztak egy 21 éves lány Budapesten, mondta el a fővárosi főügyész szerdán a Nap-keltében.

BAMA

"Ha úgy tetszik presztízst csinálunk belőle, hogy a lehető leggyorsabban, ámde szakszerűen járjunk el" ebben az ügyben - fogalmazott Ihász Sándor. A megerőszakolt, majd kirabolt lányt másfél hete állította meg öt rendőrruhába öltözött férfi, majd egy mellékutcában közülük ketten megerőszakolták. A lányt ez után az egyik egyenruhás hazáig kísérte, elvett tőle 20 ezer forintot, s megfenyegette: ha az esetről bárkinek is beszél, élete legszörnyűbb dolga történik vele. A sértett ügyvédje szerint nagyon valószínű, hogy a rendőrruhába öltözött férfiak valóban rendőrök voltak.

Ihász Sándor a reggeli műsorban elmondta, akkor fognak csak bárkit is meggyanúsítani, ha az összes bizonyíték rendelkezésre áll, de ehhez a sértett állítása kevés. Kollégái jelenleg nyomoznak, s próbálják beazonosítani az elkövetők személyét, hogy a későbbi gyanúsítottakat fényképről, vagy személyesen felismerhesse a sértett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!