Online közvetítés

2007.05.26. 16:10

Győzelem az idényzárón

A labdarúgó NB I Borsodi Liga utolsó fordulójában aratott hazai győzelmének köszönhetően a 7. helyen végzett a Kaposvári Rákóczi FC.

SONLINE

Kaposvári Rákóczi FC–
Paks 2–0 (0–0)
0. perc:
a Paks és a Kaposvár is bebiztosította már a bentmaradását a legfelsőbb osztályban, így mindkét egylet nyugodtan várhatta a találkozót. A somogyiak számára azonban még volt tétje a mérkőzésnek. Egy esetleges sikerrel ugyanis a nyolcadik, sőt kedvező esetben még a hetedik helyet is megszerezhették volna a zöld-fehérek. Az idényzárón két játékosára nem számíthatott Prukner László. A térdszalag-szakadást szenvedett Radics Zsoltot megoperálták, míg Szakály Péter Pécsen begyűjtötte harmadik sárga lapját. A mérkőzés előtt köszöntötték Oláh Lórántot, akit a Rákóczi Baráti Köre a tavasz legjobbjának választott.

1. perc: a kaposváriak kezdték a mérkőzést, Alves azonban rögtön eladta a labdát. Suljic visszaszerezte a játékszert és Marótit dobta játékba, aki Alves elé tálalt. A brazil csatár Kováccsal futott versenyt a labdáért, de a hálóőr előbb ért oda.

3. perc: nem csak a csapatok, a szurkolók is összecsaptak, igaz ők a hangerejüket mérték össze. Az 50 paksi fanatikus méltó ellenfele volt a több mint 2000 kaposvári szimpatizánsnak.

5. perc: mindkét együttes a biztonságra törekedett, a somogyiaknál volt többet a labda. A tapogatózást Heffler törte meg, aki egy hatalmasat rúgott Szakály Dénesbe.

7. perc: a játék továbbra is a két 16-os között zajlott. A kapuk eddig nem forogtak komoly veszélyben.

9. perc: Alves unta meg társai tehetetlenségét és jó 18 méterről lövésre szánta el magát. A próbálkozósa másfél méterrel szállt fölé.

10. perc: egy Kovácsevics, Alves összjáték után a brazil csatár hozhatta volna gólhelyzetbe a remekül felfutó védőt, de hosszan passzolt, így az ígéretes lehetőségből semmi sem lett.

12. perc: Alvest buktatták a vendégek kapujától 22 méterre. A labda mögé Oláh állt. A kaposvári csatár a jobb felsőt célozta meg, de a lövése a felső lécen csattant.

14. perc: Vasziljevics játszotta magát tisztára a vendégek térfelének közepén. A szerb középpályás 23 méterről megeresztett egy bombát, próbálkozása azonban centikkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

15. perc: Buzás futott el a bal oldalon és a beadására remek ütemben érkezett Horváth F., de a 14 méteres löketét Kovács Z. hatalmas bravúrral hárította.

18. perc: Oláh hozta fel a labdát Heffer azonban rárontott és addig rugdosta, míg a játékvezető lefújta az esetet. A sípszó után a két labdarúgó csúnyán összeszólalkozott.

20. perc: Prukner László, a Rákóczi vezetőedzője hívta ki magához Marótit és látta el fontos taktikai utasításokkal.

21. perc: mindkét együttes visszavett a tempóból. Buzás egy felívelt labdával próbált meg zavart okozni a hazaiak védelmében, de Kovács Z. remek ütemben mozdult ki a kapujából és magabiztosan ölelte magához a „bogyót”.

24. perc: Oláh 8 méterről lőhetett, de Hanák blokkolta a bombáját. A kipattanó Szakály D. elé került, aki 16 méterről fölé rúgta a labdát.

26. perc: Tamási ezúttal Alvest taglózta le. A spori megunta a paksi ámokfutását és sárga lapot adott neki. Cseréltek a vendégek: Belényesit Mészáros váltotta.

29. perc: a kaposváriak irányították a játékot, de az utóbbi percekben a fölényük csak a labdabirtoklásban jelentkezett.

30. perc: a paksiak kósza próbálkozásai rendre elhaltak a hazai védőfalon. A vendégek az eltelt fél óra alatt egyetlen helyzetet sem tudtak kialakítani.

33. perc: a szurkolók ráéreztek, hogy szükség van a segítségükre. A kaposvári és a paksi fanatikusok is hatalmas buzdításba kezdtek.

35. perc: Szakály D. „talált” egy labdát a középpályán és megindult a kapu felé. A fiatal labdarúgó Oláht hozta játékba, aki Vasziljevicshez passzolt. A középpályás Alvest akarta kiugratni, de Kovács A. felszedte a csatár elől a labdát.

38. perc: a hajrához közeledve ismét felpörgette játékát a Rákóczi. Pintér viharzott el a bal oldalon és adott remekül középre. A beívelt labdára Alves érkezett, Salamon azonban az utolsó pillanatban tisztázott.

40. perc: Oláh ugratta ki Pintért, aki ismét kiválóan tekerte középre a labdát. Vasziljevics bólintott, de a kapura tartó labdába Alves még beleért, de ahelyett, hogy beljebb segítette volna a játékszert, a kapu mellé perdített.

42. perc: újfent visszavettek az iramból a játékosok, talán már a második felvonásra tartogatták az erejüket.

45. perc: a félidő utolsó lehetősége a hazaiak előtt adódott. Suljic lőhetett 21 méterről, de a bal alsóba tartó labdát Kovács A. szögletre tolta. A játékvezető véget vetett az első félidőnek.

47. perc: Maróti végezhetett el szöglet a jobb oldalról. A lágyan középre ívelt labdát a védők könnyedén fejelték ki.

49. perc: a játék képe alapján mindkét együttes elégedett az eredménnyel.

51. perc: Szakály D. csinált egy szép cselt közvetlenül a büntetőterület előtt, de mielőtt továbbléphetett volna felrúgták. A jogosan megítélt szabadrúgást Oláh a sorfalba lőtte.

53. perc: ismét cseréltek a vendégek. Horváth Ferencet Báló váltotta.

56. perc: Heffler indulhatott volna meg a kaposvári térfél közepéről, de Maróti egy taktikai szabálytalansággal megállította.

58. perc: Maróti szöglete után Zahorecz lövését blokkolták a védők. A kipattanó visszakerült a kaposváriak csapatkapitányához, de a duplázást is semlegesítették a paksiak.

61. perc: a hazai drukkerek egy transzparenssel üzentek a város vezetésének, melyen a következő szöveg állt: „A csapat megtette a magáét, a szurkolók is a magukét. Önkormányzat! most ti jöttök, mert kell egy csapat.”

63. perc: Alves kevergetett a bal oldalon 23 méterre Kovács A. kapujától. Salamon unta meg a brazil csatár trükközését és felrúgta a kaposvári játékost. A labda mögé Maróti állt, aki a hosszú felsőt vette célba, de a labda a keresztlécen csattant.

64. perc: Prukner László is cserére szánta el magát. Suljic helyére Grúzt küldte.

66. perc: a szurkolók egy percig sem pihentek. Minden jó megmozdulást hatalmas ovációval fogadtak és sportszerűen buzdították kedvenceiket.

70. perc: Pintér A. 35 méterről rásózta a labdát. A léc alá tartó lövést Kovács A. szögletre mentette.

71. perc: Szakály Dénest Bozsovics váltotta.

72. perc: a szögletet Marótihoz fejelték a védők, aki egyből lőtt, de a paksiak menteni tudtak, a kipattanóból Alves veszélyztetett 16 méterről, ám Kovács hárított. A játékszer Oláh elé került, a csatár emeléssel próbálkozott, de lágy labdája a kapu fölé szállt.

74. perc: a remek napot kifogó Pintér 26 méterről tüzelt, de ezúttal is célt tévesztett.

75. perc: Buzást Böde váltotta.

77. perc: 1–0. MEGSZEREZTE A VEZETÉST A RÁKÓCZI. Vasziljevics jobb oldalról befelé cselezett, majd a 16-os vonalán helyezkedő Olához passzolt, aki kilőtte a jobb alsót.

79. perc: Bozsovics irigyelte meg társa teljesítményét és ő is célba vette a kaput. 25 méterről leadott bombáját azonban Kovács A. magabiztosan fogta.

83. perc: 2–0. Ezúttal is Vasziljevics volt az előkészítő. A szerb középpályás jobbról adott mesterien középre, a labdára Alves érkezett, aki az ötösről fejelt. A labda a kapufáról a gólvonal mögé vágódott.

87. perc: Petrók kapott sárga lapot.

88. perc: újoncot avatott a Rákóczi: Oláht Reszli váltotta.

90. perc: letelt a rendes játékidő, a spori 3 percet hosszabbított.

90+3. perc: a játékvezető lefújta a mérkőzést, melyet a hazaiak teljesen megérdemelten nyertek meg.

Kaposvár, 2500 néző. V.: Gergely (Kormányos, Medovarszki).
Kaposvári Rákóczi FC: Kovács Z. – Kovácsevics, Petrók, Mező – Maróti, Vasziljevics, Suljic (Grúz a 64. percben), Szakály D. (Bozsovics a 71. percben), Pintér – Oláh (Reszli a 88. percben), Alves. Vezetőedző: Prukner László.
Paks: Kovács A. – Tóth P., Salamon, Benedeczki, Hanák – Heffler, Tamási, Buzás (Böde a 77. percben), Csehi – Belényesi (Mészáros a 27. percben), Horváth F. (Báló az 52. percben). Vezetőedző: Lengyel Ferenc.
Gólszerzők: Oláh a 77. percben, Alves a 84. percben.
Sárga lap: Petrók a 87. percben, illetve Tamási a 26. percben.
Prukner László: – Az első félidőben nagyon visszafogottan játszott mindkét csapat. A folytatásban aztán felpörögtek az események, és a helyzetek alapján megérdemelt győzelmet arattunk.
Lengyel Ferenc: – Gratulálok a Rákóczi tavaszi teljesítményéhez. Izgalommentessé tettük a meccset, mivel nem volt esélyünk a győzelemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!